Σερβία: Σφοδρή επίθεση Vulin στον Rama

Σερβία: Σφοδρή επίθεση Vulin στον Rama

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Υπουργός Άμυνας της Σερβίας Aleksandar Vulin προς τον Αλβανό Πρωθυπουργό Edi Rama, ο οποίος βρίσκεται από τη Δευτέρα στο Κοσσυφοπέδιο για διήμερη επίσκεψη. Μια επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την ανακοίνωση του Ειδικού Εισαγγελέα ότι κατηγορείται ο Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Hashim Thaci και ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Kadri Veseli για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Αιτία για την σφοδρή επίθεση στάθηκε η δημοσιοποίηση ενός βίντεο όπου ο Αλβανός Πρωθυπουργός κατηγορεί την Σερβία για εγκλήματα πολέμου που πραγματοποίησε στο Κοσσυφοπέδιο.

«Εάν ο Edi Rama είχε ποτέ την ειλικρίνεια να διαβάσει την έκθεση του Dick Marty, θα ήξερε ότι τα όργανα που αφαιρέθηκαν και στη συνέχεια πωλήθηκαν από τους απαχθέντες Σέρβους από το Κοσσυφοπέδιο και τη Μετόχια έγινε στο έδαφος της Αλβανίας όπου αυτός είναι ο πρωθυπουργός. Θα γνώριζε επίσης ότι οι απαγωγές Σέρβων, οι δολοφονίες των πολιτικών αντιπάλων τους μεταξύ των Αλβανών, οι δολοφονίες και τα βασανιστήρια Ρομά, Μαυροβούνιων, Βόσνιων, οργανώθηκαν και εγκρίθηκαν από τον Hashim Thaci, τον Kadri Veseli και πολλούς άλλους τρομοκράτες από τον UCK» αναφέρει σε δήλωση του που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Άμυνας ο Aleksandar Vulin.

«Ο Rama αρέσκεται  να μιλάει για συμφιλίωση, αλλά μόνο εφόσον αυτό σημαίνει τιμωρία των Σέρβων και σιωπή για τη δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας», συνέχισε ο Vulin.

Καταλήγοντας ο Σέρβος Υπουργός Άμυνας στην ανακοίνωση, τόνισε ότι «ο Πρόεδρος Vučić είναι ο μόνος Πρόεδρος στα Βαλκάνια που θέλει ειλικρινά την ειρήνη, δεν πιστεύω ότι οι επιθυμίες του είναι ίδιες με αυτές του Edi Rama. Αν το δικαστήριο εγκλημάτων πολέμου που έχει συσταθεί σύμφωνα με τους νόμους του λεγόμενου Κοσσυφοπεδίου θα δικάσει πραγματικά  τους δολοφόνους των Σέρβων, δεν το ξέρω, αλλά ξέρω ότι το κακό των Αλβανών τρομοκρατών δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί και η φιλία του Rama δεν μπορεί να είναι έμπιστη», σημείωσε ο Aleksandar Vulin./ibna