Ελλάδα: Ανοίγουν χερσαία σύνορα και αεροδρόμια από 1η Ιουλίου

Ελλάδα: Ανοίγουν χερσαία σύνορα και αεροδρόμια από 1η Ιουλίου

Ανοίγουν από την 1η Ιουλίου τα χερσαία σύνορα της Ελλάδας καθώς και 27 αεροδρόμια για απευθείας πτήσεις από το εξωτερικό όπως ανέφερε κατά τη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων ο Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Συγκεκριμένα, ο Στέλιος Πέτσας δήλωσε ότι «ανοίγουν οι πύλες εισόδου των Ευζώνων, της Κακαβιάς, της Κρυσταλλοπηγής, του Προμαχώνα, της Νυμφαίας, των Καστανιών και των Κήπων, ανοίγοντας έτσι τα σύνορα με τις όμορες χώρες, Τουρκία, Βουλγαρία, Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία.

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Ιουλίου ανοίγουν πλέον 27 αεροδρόμια της Ελλάδας για πτήσεις από το εξωτερικό, 20 μεγάλα, ανάμεσα στα οποία το Ηράκλειο, τα Χανιά, η Κέρκυρα, η Ρόδος και η Μύκονος, αλλά και 7 μικρότερα σε Ιωάννινα, Σητεία, Λήμνο, Κύθηρα, Σκύρο, Πάρο και Χίο.

Επιπροσθέτως από την προσεχή Τετάρτη, Πάτρα και Ηγουμενίτσα θα ξεκινήσουν να δέχονται πλοία από Ιταλία, ενώ τα λιμάνια σε Πειραιά, Ρόδο, Κέρκυρα, Βόλο και Κατάκολο θα ανοίξουν για τα κρουαζιερόπλοια, χωρίς όμως προς το παρόν να έχουν προγραμματιστεί ακόμα ταξίδια.

Σημειώνεται ότι όσον αφορά στις τρίτες χώρες, εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ελλάδα σκοπεύει να κινηθεί με βάση τον κατάλογο που συντάσσεται από την ΕΕ και θα δημοσιευθεί την 30 Ιουνίου, ενώ μέχρι τις 15 Ιουλίου δεν θα επιτρέπονται απευθείας πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Σουηδία./ibna