Κροατία: Το SDP υπονομεύει την προσπάθεια απέναντι στον COVID-19, δηλώνει ο Plenkovic

Κροατία: Το SDP υπονομεύει την προσπάθεια απέναντι στον COVID-19, δηλώνει ο Plenkovic

Ο πρωθυπουργός Andrej Plenkovic δήλωσε την Κυριακή ότι λυπάται για το γεγονός πως, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDP) της αντιπολίτευσης προσπάθησε να υπονομεύσει την αξιοπιστία της εθνικής ομάδας αντιμετώπισης της κρίσης του κορωνοϊού και των επαγγελματιών που την απαρτίζουν.

“Δεν είναι καλό όταν οι πολιτικοί, οι πολιτικάντες γιατροί και ειδικοί από άλλους επιστημονικούς κλάδους αρχίζουν να διατυμπανίζουν τις συμβουλές τους αντί να ακούνε αυτούς που μας βοήθησαν να ξεπεράσουμε το πρώτο κύμα της επιδημίας του κορωνοϊού τον Φεβρουάριο, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο”, δήλωσε ο Πλενκόβιτς μιλώντας στους δημοσιογράφους, μετά από συνάντηση με μέλη και υποστηρικτές του κόμματος HDZ του στην ανατολική πόλη του Osijek.

“Αυτή τη στιγμή, αντιμετωπίζουμε έναν ελαφρώς αυξημένο αριθμό κρουσμάτων, αλλά όπως και αλλού στον κόσμο, στο μέλλον θα πρέπει να ισορροπήσουμε μεταξύ της προστασίας της δημόσιας υγείας και της στήριξης της οικονομίας και του τουρισμού”, σχολίασε.

“Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι, χάρη στις προσπάθειες της κυβέρνησης, ολόκληρο το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης έχει αναβαθμιστεί σε υψηλό επίπεδο και έχει παρασχεθεί προστατευτικός εξοπλισμός. Όλα αυτά έγιναν εφικτά από την κυβέρνηση του HDZ και όχι από την αντιπολίτευση, και εμείς θα συνεχίσει να συμπεριφερόμαστε υπεύθυνα με αυτόν τον τρόπο”, προσέθεσε.

Καλούμενος να σχολιάσει δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης της Β-Ε σχετικά με την άρνηση διαμετακόμισης πολιτών της Β-Ε μέσω της Κροατίας, με το υπουργείο Εξωτερικών της Β-Ε να ανακοινώνει αμοιβαία μέτρα, ο Plenkovic απάντησε ότι οι δύο χώρες πρέπει να καταβάλουν μέγιστες προσπάθειες για να μειώσουν τον αριθμό των νέων περιπτώσεων κοροναϊού για χάρη των πολιτών και οι δύο χώρες.

“Θα συνεχίσουμε να επιλέγουμε διάλογο σχετικά με αυτό το θέμα και, μόλις το επιτρέψει η επιδημιολογική κατάσταση, θα αρθούν αυτά τα μέτρα”, τόνισε ο Plenkovic. / ibna