Κοσσυφοπέδιο: «Αναζητώντας» τον Thaci

Κοσσυφοπέδιο: «Αναζητώντας» τον Thaci

Ο Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Hashim Thaci «αγνοείται» καθώς δεν έχει γίνει γνωστό που βρίσκεται μετά την ανακοίνωση της Ειδικής Εισαγγελίας για τις κατηγορίες περί εγκλημάτων πολέμου και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας την Τετάρτη.

Ο Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου έμαθε για το κατηγορητήριο που του επισυνάπτεται για εγκλήματα πολέμου, κατά την διάρκεια του ταξιδιού του στην Ουάσιγκτον όπου θα συμμετείχε στην αμερικανική πρωτοβουλία για την επίλυση της διαφοράς Κοσσυφοπεδίου Σερβίας στον Λευκό Οίκο το Σάββατο 27 Ιουνίου. Η εξέλιξη αυτή ανάγκασε τον Hashim Thaci να ακυρώσει την επίσκεψη του στην Ουάσιγκτον. Επιπροσθέτως δεν έχει μιλήσει ακόμα στα μέσα ενημέρωσης από την στιγμή που του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες.

Σύμφωνα με πηγές του το Radio Free Europe ανακοίνωσε ο ότι ο Hashim Thaci βρίσκεται στη Βιέννη περιμένοντας την πτήση του για την Πρίστινα. Νωρίτερα είχε δει το φως της δημοσιότητας η είδηση ότι θα επέστρεφε με την πτήση Βιέννης Τιράνων.

Η μόνη αντίδραση από την πλευρά του Thaci είναι οι αναστήσεις στην προσωπική του σελίδα στο Facebook όπου χτες άλλαξε την φωτογραφία εξωφύλλου με το έμβλημα του UCK, ενώ σήμερα έγραψε ότι «κανείς δεν μπορεί να ξαναγράψει την ιστορία»./ibna