Βουλγαρία: Συνελήφθησαν οι επικεφαλής για την διακίνηση ναρκωτικών της ΓΔ Καταπολέμησης του Οργανωμένου Εγκλήματος

Βουλγαρία: Συνελήφθησαν οι επικεφαλής για την διακίνηση ναρκωτικών της ΓΔ Καταπολέμησης του Οργανωμένου Εγκλήματος

Δύο ανώτεροι αξιωματικοί της Γενικής Διεύθυνσης Καταπολέμησης του Οργανωμένου Εγκλήματος και ένας υπάλληλος του Υπουργείου Εσωτερικών συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης την Πέμπτη. Οι συλληφθέντες είναι ο επικεφαλής του τμήματος για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών από τη Γενική Διεύθυνση Καταπολέμησης του Οργανωμένου Εγκλήματος (ΓΔΚΟΕ) και ο επικεφαλής του τομέα στην ίδια διεύθυνση, καθώς και ένας υπάλληλος του Υπουργείου Εσωτερικών.

Και οι τρεις κρατήθηκαν για 24 ώρες. Ο επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Καταπολέμησης του Οργανωμένου Εγκλήματος συνελήφθη τη στιγμή που ελάμβανε δωροδοκία.

Αυτό ανακοινώθηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα Ivan Geshev σε έκτακτη ενημέρωση μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών Mladen Marinov.

Ο Γενικός Εισαγγελέας ανέφερε ότι συνεχίζονται οι έρευνες σε πολλές τοποθεσίες και σπίτια. Το αντικείμενο της υπόθεσης είναι μια οργανωμένη εγκληματική ομάδα, η οποία ασχολείται με τη δωροδοκία και λειτουργεί ως ομπρέλα σε ομάδες για διακίνηση και διανομή ναρκωτικών κι όχι μόνο στο έδαφος της Βουλγαρίας.

«Αυτοί είναι οι κορυφαίοι ηγέτες για την καταπολέμηση των ναρκωτικών στη χώρα μας, καθώς και οι κύριες επαφές μας με τους διεθνείς εταίρους μας», δήλωσε ο Geshev.

Η Εισαγγελία και το Υπουργείο Εσωτερικών είναι και θα συνεχίσουν να είναι ασυμβίβαστοι σε όλες τις περιπτώσεις εγκλημάτων, ανεξάρτητα από το εάν διαπράχθηκαν από τους υπαλλήλους μας ή όχι.

Είναι προς το συμφέρον των Βούλγαρων πολιτών να καθαρίσουμε το σπίτι μας και το κάνουμε. Η συνειδητοποίηση σε τέτοιο μέγεθος δεν είχε συμβεί στην πρόσφατη ιστορία της Βουλγαρίας, δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας.

Ο Geshev πρόσθεσε ότι δεν δουλειά τους να λύσουν τα προβλήματα με το προσωπικό στις άλλες δομές. Το αν και ποιες αλλαγές θα γίνουν στη ΓΔΚΟΕ εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Εσωτερικών.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Mladen Marinov διέταξε τον έλεγχο στην Γενική Διεύθυνση Καταπολέμησης του Οργανωμένου Εγκλήματος και θα προτείνει αλλαγές στη δομή του. Περιέγραψε αυτό που συνέβη ως πολύ δυσάρεστο.

«Διέταξα τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών να προβεί σε μια ολοκληρωμένη ανάλυση του έργου της ΓΔΚΟΕ και της καταπολέμησης της διακίνησης ναρκωτικών, ώστε να μπορέσω να συζητήσω με τον Πρωθυπουργό και να λάβω μια σωστή και ενημερωμένη απόφαση σχετικά τις με αλλαγές στη δομή της Διεύθυνσης, για να διαγράψουμε το όνομά του.» είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

Σημείωσε ότι αυτή είναι μια υπηρεσία που λειτουργεί «με τους εταίρους μας από την ΕΕ και από όλο τον κόσμο, είναι σημαντικό να διατηρηθεί η εμπιστοσύνη που έχουμε σε αυτές τις επαφές».

Υπάρχει ένα σφάγιο σε κάθε κοπάδι, όπως λέει ο κόσμος. Αυτό που κάνουμε δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως κακό σημάδι για το Υπουργείο Εσωτερικών. Υπάρχουν επίσης προβλήματα στην εισαγγελία, αλλά επιλύουμε τα προβλήματά μας. Για όσους εργάζονται με εγκληματίες, που ανοίγουν τις ομπρέλες τους, που έχουν επιλέξει να εργαστούν με το έγκλημα και όχι εναντίον του, εγώ και ο Υπουργός Εσωτερικών, θα είμαστε ασυμβίβαστοι, δήλωσε κατηγορηματικά ο Ivan Geshev./ibna