Σερβία: Επαναληπτικές εκλογές την 1η Ιουλίου σε 234 εκλογικά τμήματα

Σερβία: Επαναληπτικές εκλογές την 1η Ιουλίου σε 234 εκλογικά τμήματα

Το βράδυ της Πέμπτης η Εκλογική Επιτροπή της Δημοκρατίας (REC) έλαβε την απόφαση να διεξαγάγει επαναληπτικές εκλογές σε συνολικά 234 εκλογικά κέντρα, όπου η ψηφοφορία ακυρώθηκε, την 1η Ιουλίου, από τις 7:00 π.μ. έως τις 8:00 μ.μ.

Προηγουμένως, είχε ληφθή απόφαση για την επανάληψη της ψηφοφορίας σε 110 εκλογικά τμήματα στη Σερβία, όπου τα αποτελέσματα των εκλογών δεν μπορούν να καθοριστούν λόγω λογικών σφαλμάτων υπολογισμού και τυπικών παρατυπιών ή επειδή τα πρακτικά δεν υπογράφηκαν από κανένα μέλος των εκλογικών συμβουλίων.

Η REC απέρριψε την πρόταση της Zeljka Radeta να ελέγξει το υλικό της ψηφοφορίας και να ανοίξει του σάκους από όλα αυτά τα εκλογικά κέντρα, επειδή υπάρχουν αντιφάσεις, στα πρακτικά των εργασιών των εκλογικών επιτροπών.

Ορισμένα από τα μέλη της Εκλογικής Επιτροπής (REC) αναρωτήθηκαν πως θα διεξαχθούν οι εκλογές στις περιοχές που έχουν πλημμυρίσει ή λόγω του κορωνοϊού, με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Vladimir Dimitrijevic να αναφέρει ότι θα συζητηθεί με τα αρμόδια όργανα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Επίσης θα συσταθούν νέες εκλογικές επιτροπές για την επαναληπτική ψηφοφορία.

Στην προηγούμενη σύνοδο της Εκλογικής Επιτροπής (REC), η ψηφοφορία ακυρώθηκε σε περισσότερα από 100 εκλογικά κέντρα, επειδή υπήρχαν περισσότερα ψηφοδέλτια στις κάλπες από όσοι ήταν οι ψηφοφόροι./ibna