Μαυροβούνιο: Η κυβέρνηση καταδίκασε τα περιστατικά βίας στην Budva και σε άλλες πόλεις

Μαυροβούνιο: Η κυβέρνηση καταδίκασε τα περιστατικά βίας στην Budva και σε άλλες πόλεις

Η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου καταδίκασε έντονα τη βία και τα περιστατικά που συνέβησαν στη Budva και σε άλλες πόλεις τις τελευταίες ημέρες και κάλεσε τις αρμόδιες αρχές να αποτρέψουν αποφασιστικά και νομικά την απόπειρα υπονόμευσης της δημοκρατίας που θέτουν σε κίνδυνο την ειρήνη και την ασφάλεια των πολίτων του Μαυροβουνίου.

Η κυβέρνηση είπε ότι η επίθεση στην αστυνομική στολή ήταν επίθεση στο κράτος και τις βασικές αξίες του.

«Παρακολουθήσαμε άμεσα και απερίσκεπτα παραδείγματα παράνομης και ταραχοποιού συμπεριφοράς ατόμων και ομάδων χθες το βράδυ, αλλά και τις προηγούμενες ημέρες, σε αρκετές πόλεις του Μαυροβουνίου.

Η αντίδραση των αρμόδιων κρατικών αρχών, συμπεριλαμβανομένης της αστυνομίας, σε μια τέτοια συμπεριφορά είναι το συνταγματικό καθήκον και υποχρέωσή τους. Ενώ μια επίθεση σε έναν υπάλληλο και η μη συμμόρφωση με τις εντολές ενός υπαλλήλου, συνεπάγεται ποινική ευθύνη και συνέπειες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Επομένως, ένα δοκιμασμένο πρότυπο συμπεριφοράς ορισμένων πολιτικών οντοτήτων, που στοχεύει στην καταστροφή του κράτους και των θεσμών του, και προκαλεί αστάθεια στο Μαυροβούνιο, βρίσκεται σε δράση.

Δυστυχώς, οι επιπτώσεις τέτοιων προθέσεων επηρέασαν κυρίως τα μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης, τα οποία, ενώ έκαναν τη δουλειά τους επαγγελματικά και με αξιοπρέπεια, εκτέθηκαν στις πιο σοβαρές προσβολές και επιθέσεις από τους δράστες των προαναφερθέντων γεγονότων», αναφέρεται σε δήλωση της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση τόνισε ότι η επίθεση σε αστυνομική στολή είναι επίθεση στο κράτος και στις θεμελιώδεις αξίες του. Επίσης, μια επίθεση εναντίον κάθε άνδρα που ζει έντιμα για την οικογένειά του, είναι «βία στην πιο πρωτόγονη μορφή της».

«Ειδικά, αν έχουμε κατά νου ότι πρόκειται για επίθεση στους ίδιους ανθρώπους που, στις μέρες της πιο σοβαρής κρίσης υγείας, στην πρώτη γραμμή άμυνας εναντίον του κορωνοϊού, κράτησαν την ασφάλεια κάθε ατόμου και της οικογένειάς του.

Η κυβέρνηση καταδικάζει έντονα τη βία και τα περιστατικά και προτρέπει τις αρμόδιες αρχές να αποτρέψουν αποφασιστικά και νομικά την απόπειρα υπονόμευσης της δημοκρατίας που θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη και την ασφάλεια των πολιτών μας», τονίζει η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου./ibna