Ελλάδα: Τηλεδιάσκεψη αντιπροσωπειών του ΣΥΡΙΖΑ και του Κ.Κ. Κίνας

Ελλάδα: Τηλεδιάσκεψη αντιπροσωπειών του ΣΥΡΙΖΑ και του Κ.Κ. Κίνας

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη διεθνή συγκυρία, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας.

Οι δύο αντιπροσωπείες αναφέρθηκαν τόσο στις σχέσεις φιλίας και συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Κίνας, οι οποίες αναβαθμίστηκαν ιδιαιτέρως από το 2015 και μετά, όσο και στη σημασία της ενίσχυσης του διαλόγου μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΚ. Σε αυτό το πλαίσιο, έγιναν αμοιβαίες προσκλήσεις, για ανταλλαγή επισκέψεων μεταξύ στελεχών των δύο κομμάτων.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν, επίσης, οι διεθνείς εξελίξεις, υπό το πρίσμα της πανδημίας του κορωνοϊού. Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία του Κ.Κ.Κ. για τη βοήθεια που δόθηκε από την Κίνα, τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε χώρες της Ε.Ε. σε ιατροφαρμακευτικό υλικό. Οι δυο πλευρές έδωσαν έμφαση στη σημασία του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και το δικαίωμα πρόσβασης στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, αλλά και στην ανάγκη στήριξης των προσπαθειών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Παράλληλα, συζητήθηκαν τα μεγάλα βήματα που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στις σχέσεις Ελλάδας-Κίνας, μεταξύ άλλων και στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «One Belt One Road», αλλά και οι προοπτικές για το μέλλον. Τονίσθηκαν δε, τόσο η σημασία που έχει η ανάπτυξη  αμοιβαίως επωφελούς στρατηγικής, εταιρικής σχέσης ΕΕ-Κίνας, όσο και η ανάγκη η παγκοσμιοποίηση να αντιμετωπίζεται στο πλαίσιο πολυμερούς διπλωματίας και  αποφάσεων του ΟΗΕ, και όχι με μονομερείς ενέργειες./ibna