Κοσσυφοπέδιο: Με τον Charles Michel είχε συνάντηση ο Hoti στις Βρυξέλλες

Κοσσυφοπέδιο: Με τον Charles Michel είχε συνάντηση ο Hoti στις Βρυξέλλες

Με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel συναντήθηκε την Πέμπτη ο επικεφαλής της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου, Avdullah Hoti στις Βρυξέλλες, όπου τον ενημέρωσε για τις προτεραιότητες της Κυβέρνησης της Πρίστινα.

«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρωθυπουργός Hoti τον ενημέρωσε για τις προτεραιότητες της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου, όπως η διαδικασία απελευθέρωσης των θεωρήσεων, την διαχείριση της πανδημίας που προκλήθηκε από τον COVID 19, το πακέτο οικονομικής ανάκαμψης καθώς και για τη δέσμευση της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου να ενισχύσει το κράτος δικαίου και τους κανόνες νόμου και τάξης», αναφέρετε σε ανακοίνωση.

Επιπλέον, έγινε γνωστό ότι ο Πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου τόνισε ότι η απελευθέρωση των θεωρήσεων παραμένει ένα από τα πιο επείγοντα ζητήματα σε σχέση με την ΕΕ.

«Ο πρωθυπουργός Hoti τόνισε ότι η απελευθέρωση των θεωρήσεων παραμένει ένα από τα πιο επείγοντα ζητήματα σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιπλέον, ο πρωθυπουργός Hoti αξιολόγησε ότι για την κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου το συμπέρασμα αυτού του κεφαλαίου είναι πολύ σημαντικό, έτσι ώστε οι πολίτες του Κοσσυφοπεδίου, καθώς και οι γείτονές τους, να μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα σε χώρες της ΕΕ», σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Πρωθυπουργικού Γραφείου./ibna