Τουρκία: Μονόπλευρη και χειριστική η πληροφόρηση του Bolton, δήλωσε ο Altun

Τουρκία: Μονόπλευρη και χειριστική η πληροφόρηση του Bolton, δήλωσε ο Altun

Ο Διευθυντής Επικοινωνίας της Τουρκίας Fahrettin Altun, επέκρινε έντονα το νέο βιβλίο του πρώην Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ John Bolton με σειρά μηνυμάτων που ανάρτησε την Πέμπτη στο Twitter, λέγοντας ότι περιείχε παραπλανητικές εκθέσεις των συνομιλιών μεταξύ των ηγετών των δύο χωρών τους.

«Θεωρούμε κατακριτέο ότι ο πρώην υψηλόβαθμα στελέχη προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν σοβαρές διπλωματικές συνομιλίες, και τις προσπάθειες για την επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων μεταξύ συμμάχων όπως οι ΗΠΑ και η Τουρκία για την εσωτερική πολιτική τους ατζέντα», έγραψε ο Fahrettin Altun, αναφερόμενος στον Bolton.

Ο Altun είπε ότι το βιβλίο του Bolton περιλάμβανε «μονόπλευρη» και «χειριστική» παρουσίαση των συνομιλιών του Τούρκου Προέδρου Recep Tayyip Erdogan με τον Αμερικανό ομόλογό του Donald Trump.

«Είναι σαφές ότι οι στόχοι αυτών των ψευδών και εσφαλμένων χαρακτηρισμών καθοδηγούνται από εσωτερικά πολιτικά ζητήματα καθώς και από προσωπικά οφέλη», συνέχισε ο Altun.

Τόνισε επίσης ότι ο Erdogan και ο Trump καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να επιδιορθώσουν τις σχέσεις των χωρών τους παρά τις «βαθιές διαφορές» στις πολιτικές και «κάποιες εχθρικές φωνές για την Τουρκία στην Ουάσιγκτον», πρόσθεσε ότι ο Trump είχε κάνει πολύ περισσότερα ακούγοντας τη σύμμαχο του ΝΑΤΟ Τουρκία σε σύγκριση με ορισμένες από τις προηγούμενες διοικήσεις των ΗΠΑ.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η σχέση ΗΠΑ-Τουρκίας θα επιβιώσει τέτοιων προσπαθειών και θα ευδοκιμήσει στο τέλος. Ο Πρόεδρος Erdogan θα συνεχίσει τις ειλικρινείς, τίμιες και ευθύς συνομιλίες του με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump», κατέληξε ο Altun./ibna