Κύπρος: Διήμερη επίσκεψη Borrell 25-26, συνάντηση με Χριστοδουλίδη

Κύπρος: Διήμερη επίσκεψη Borrell 25-26, συνάντηση με Χριστοδουλίδη

O Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί αύριο, 25 Ιουνίου 2020, το απόγευμα στο Υπουργείο Εξωτερικών με τον Ύπατο Εκπρόσωπο για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας και Αντιπρόεδρο στις Ευρωπαϊκής Επιτροπής Josep Borrell, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης εργασίας που θα πραγματοποιήσει ο τελευταίος στην Κύπρο στις 25 και 26 Ιουνίου.

Μετά το πέρας της συνάντησής, οι κκ. Χριστοδουλίδης και Borrell θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή υπηρεσιακών αντιπροσωπειών του Υπουργείου Εξωτερικών και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης.

Στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων αναμένεται να βρεθούν οι συνεχιζόμενες έκνομες ενέργειες στις Τουρκίας στις θαλάσσιες ζώνες της Κυπριακής Δημοκρατίας και το ευρύτερο πλαίσιο των σχέσεων της ΕΕ με την Τουρκία υπό το πρίσμα αυτό. Θα συζητηθούν, επίσης, η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής υπό το φως και των τελευταίων εξελίξεων, καθώς και άλλα επίκαιρα θέματα που αφορούν στην διαμόρφωση και υλοποίηση της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας (PESCO).

Ο Υπουργός Εξωτερικών και ο Ύπατος Εκπρόσωπος θα προβούν σε δηλώσεις στις εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στις 18:30 (τοπική ώρα)./ibna