Βόρεια Μακεδονία: Ανοίγουν τα αεροδρόμια την Παρασκευή, χωρίς τεστ και καραντίνα οι επιβάτες

Βόρεια Μακεδονία: Ανοίγουν τα αεροδρόμια την Παρασκευή, χωρίς τεστ και καραντίνα οι επιβάτες

Από τις 26 Ιουνίου, η υποχρέωση υποβολής αρνητικού τεστ PCR και αυτο-απομόνωσης 14 ημερών μετά την είσοδο στη Βόρεια Μακεδονία θα καταργηθεί, αποφάσισε η κυβέρνηση σήμερα το απόγευμα.

Με βάση τις συστάσεις της Επιτροπής για τις λοιμώδεις ασθένειες, η κυβέρνηση αποφάσισε σήμερα από την Παρασκευή 26 Ιουνίου να ανοίξει πλήρως όλα τα σύνορα για απρόσκοπτη κυκλοφορία επιβατών και οχημάτων χωρίς επισύναψη δοκιμών PCR και χωρίς παραπομπή σε οικιακή απομόνωση ή εφαρμογή σε υποχρεωτική κατάσταση καραντίνας.

Η κυβέρνηση με απόφαση που εξέδωσε σήμερα από την Παρασκευή 26 Ιουνίου, ανοίγουν το Διεθνές Αεροδρόμιο των Σκοπίων και το Αεροδρόμιο «Απόστολος Παύλος» στην Οχρίδα.

Επίσης από την Παρασκευή θα αρθεί η απαγόρευση των οργανωμένων μεταφορών, θα ανοίξουν στα καταστήματα εστίασης και οι εσωτερικοί χώροι, βάση του κατάλληλου πρωτοκόλλου εργασίας, καθώς και τα γυμναστήρια.

Έως την Παρασκευή 26 Ιουνίου, για όλες αυτές τις αποφάσεις θα καταρτιστούν πρωτόκολλα που θα είναι υποχρεωτικά για όλους τους οικονομικούς φορείς και ιδρύματα υπο την δικαιοδοσία των οποίων είναι αυτές οι αποφάσεις, ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Oliver Spasovski./ibna