Σερβία: Το Κοσσυφοπέδιο ήταν στο επίκεντρο των συζητήσεων Vučić-Putin

Σερβία: Το Κοσσυφοπέδιο ήταν στο επίκεντρο των συζητήσεων Vučić-Putin

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 17:00 (τοπική ώρα) η συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Σερβίας Aleksandar Vučić και του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Vladimir Putin. Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Κρεμλίνο, έγινε κατ’ ιδίαν μεταξύ των δυο Προέδρων και το κύριο θέμα που συζητήθηκε ήταν το ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου και των Μετοχίων.

Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Σερβίας δήλωσε ότι συζήτησε με τον Ρώσο Πρόεδρο όλες τις ιδέες και τους τρόπους επίλυσης του προβλήματος του Κοσσυφοπεδίου, δηλώνοντας ότι ο Putin ήταν πολύ σοφός για να τον προειδοποιήσει άμεσα για τις συναντήσεις που περιμένουν τον Σέρβο Πρόεδρο.

Ο Vučić προανήγγειλε την άφιξη του Ρώσου Προέδρου στο Βελιγράδι τον Οκτώβριο για τα εγκαίνια του Ναού του Αγίου Σάββα,

είχε συζητήσει με τον Πούτιν όλες τις ιδέες και τους τρόπους επίλυσης του προβλήματος του Κοσσυφοπεδίου και ότι ο Πούτιν του είχε πει ότι η Ρωσία σεβόταν τη Σερβία.

«Πραγματικά είχαμε μια καλή συζήτηση και ειπώθηκαν ορισμένα πράγματα για τα οποία δεν μπορούμε να μιλήσουμε δημοσίως. Είμαι ευγνώμων στον Πρόεδρο Πούτιν για τη θερμή υποδοχή», είπε ο Vučić.

Στην συνέχεια ο Σέρβος Πρόεδρος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του μέχρι το ταξίδι του στην Ουάσιγκτον, ανακοινώνοντας ότι «την Πέμπτη το απόγευμα, θα είμαι με τον Ursol von der Layen και τον Varhelyi. Την Παρασκευή, θα είμαι με τον Charles Michel και, ελπίζω, με τον Tusk. Φυσικά, και τον Lajcak. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθώ προς το αεροδρόμιο και την Ουάσιγκτον», τόνισε ο Vučić.

«Η Σερβία είναι περήφανα όρθια χώρα, αλλά μικρή χώρα. Πρέπει να ασχοληθεί με το ποιος την επιπλήττει. Αυτή είναι η γνώμη μου» σημείωσε ο Vučić.

Επιπροσθέτως σημείωσε ότι αν η Σερβία δεν εμφανιστεί στο διάλογο θα απομονωθεί και αυτό θα καταστρέψει τη χώρα, τονίζοντας ότι στις διαβουλεύσεις «θα προστατεύσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα»./ibna