Σερβία: Με τον Trump θα συναντηθεί το Σάββατο ο Vučić, σύμφωνα με τους NYT

Σερβία: Με τον Trump θα συναντηθεί το Σάββατο ο Vučić, σύμφωνα με τους NYT

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vučić θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump το Σάββατο, όπως γράφουν οι New York Times.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της αμερικανικής εφημερίδας, ο Vučić θα συναντηθεί με τον Trump κατά την επίσκεψή του στον Λευκό Οίκο, ο οποίος προγραμματίζεται με την ευκαιρία της αμερικανικής πρωτοβουλίας για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα. Επίσης ο Σέρβος Πρόεδρος θα συναντηθεί επίσης με τον Αμερικανό απεσταλμένο για τον διάλογο, Richard Grenell, κατά την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι “New York Times” εκτιμούν ότι η μόλις επιτευχθείσα εκλογική νίκη δίνει στον Πρόεδρο της Σερβίας περισσότερο χώρο για ελιγμούς και ελευθερία διαπραγματεύσεων για τον διάλογο με την Πρίστινα, υπό την αιγίδα της ΕΕ και των ΗΠΑ.

Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι ο Vučić, συγχαίροντας τους συναδέλφους του κόμματος για τη νίκη, ανακοίνωσε ότι δεν προτίθεται να επιλέξει μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων του κόσμου, αλλά θα συνεχίσει να ασκεί πολιτική προς το συμφέρον της Σερβίας, χωρίς την παρέμβαση των συμφερόντων των μεγάλων πολιτικών παραγόντων του κόσμου./ibna