Μαυροβούνιο: Αναζωπύρωση της έντασης στη Budva

Μαυροβούνιο: Αναζωπύρωση της έντασης στη Budva

Μέλη και σύμβουλοι των Δημοκρατών, με επικεφαλής τον κ. Aleksa Bečić, πέρασαν τον κορμό ασφαλείας και μπήκαν στο δημοτικό κτίριο της Budva.

Αν και η αναπληρώτρια πρόεδρος της Δημοτικής Συνέλευσης της Budva, κ. Snežana Kuč, είχε προγραμματίσει για την Πέμπτη διαβουλεύσεις με τους προέδρους των συλλόγων και την επανάληψη του διαλόγου σχετικά με την τρέχουσα πολιτική κατάσταση, οι εντάσεις στην Budva δεν φαίνεται να υποχωρούν.

Η κ. Kuč και ο αναπληρωτής πρόεδρος του δήμου, κ. Vladimir Bulatović, έφτασαν σήμερα το πρωί στο γραφείο τους, προκαλώντας την οργή των Δημοκρατών, των οποίων τα μέλη λίγο μετά πέρασαν τον κλοιό και εισέβαλαν στο γραφείο του προέδρου της Δημοτικής Συνέλευσης.

«Οι βουλευτές του Δημοκρατικού Μαυροβουνίου μπήκαν στο κτίριο του Δήμου της Budva και δεν θα τον αφήσουν μέχρι να επιλυθεί η πολιτική κρίση σε αυτόν τον δήμο», δήλωσε ο σύμβουλος των Δημοκρατικών Dragan Krapović μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Ακαδημία Γνώσης.

Ο βουλευτής του DPS Nikola Divanović και ο Nikola Jovanović από το DF συμμετείχαν επίσης στη συνάντηση. Ο πρώην Πρόεδρος του Δήμου, Marko Carević, που ήταν στο γραφείο του, καθώς και ο διευθυντής του Δήμου, Milo Božović, βρίσκονται επίσης στο κτίριο.

Το DPS είπε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης στην Ακαδημία της Γνώσης, υπήρξε βίαιη είσοδος στο δημοτικό κτίριο και ανακοινώθηκε επίσης ότι η ιδιωτική ασφάλεια που προσέλαβε ο Bulatović εκδιώχθηκε από το κτίριο.

Οι Δημοκρατικοί δήλωσαν ότι εξαπατήθηκαν βάναυσα και κάλεσαν τους βουλευτές στο κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου να μην ξεκινήσουν κοινοβουλευτική σύνοδο έως ότου επιλυθεί η κατάσταση.

Ο Krapović δήλωσε ότι κάθισαν στο τραπέζι σε ανθρώπινο επίπεδο, διότι σε πολιτικό επίπεδο δεν είναι δυνατόν αυτό το γκρουπ ανθρώπων να καθίσει στο ίδιο δωμάτιο.

«Έχουμε συμπεριφερθεί ανθρώπινα προς όφελος των πολιτών της Budva. Μας εξαπάτησαν βάναυσα. Οι συνάδελφοι Divanović, Jelušić και Bulatović συμπεριφέρθηκαν ως οι χειρότεροι τσαρλατάνοι και απατεώνες. Είναι απατεώνες και ψεύτες», δήλωσε ο Krapović.

Πρόσθεσε ότι και οι οκτώ βουλευτές των Δημοκρατικών βρίσκονται στο γραφείο του προέδρου της Δημοτικής Συνέλευσης της Budva και ότι δεν θα φύγουν από το δημοτικό κτίριο έως ότου επιλυθεί η κατάσταση.

«Δεν υπάρχει πιθανότητα να το αφήσουμε να περάσει έτσι, δεν υπάρχει πιθανότητα να ποδοπατηθούμε και να ταπεινωθούμε. Δεν σκοπεύουμε να κάνουμε κακό σε κανέναν. Όπως σας είπα, ο δήμος είναι δικός μας και θα παραμείνει δικός μας ή δεν θα έχει τόσο πολιτισμένο τέλος αυτή η ιστορία», δήλωσε ο Krapović.

Η πολιτική κρίση στην Krapović ξεκίνησε τον περασμένο μήνα, όταν η νέα πλειοψηφία στο τοπικό κοινοβούλιο αποφάσισε να ξεκινήσει μια πρωτοβουλία για την απόλυση της διοίκησης του δήμου./ibna