Κοσσυφοπέδιο: Διαβουλεύσεις για την σύνθεση της αντιπροσωπείας που θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον

Κοσσυφοπέδιο: Διαβουλεύσεις για την σύνθεση της αντιπροσωπείας που θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον

Μόνες τους θα αποφασίσουν οι κυβερνήσεις Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας για τη σύνθεση των αντιπροσωπειών τους στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στον Λευκό Οίκο στις 27 Ιουνίου, σύμφωνα με δήλωση του γραφείου του Αμερικανού ειδικού απεσταλμένου Richard Grennell.

Σε πέντε μέρες στην Ουάσιγκτον, το Κοσσυφοπέδιο και η Σερβία θα καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μετά από δυο χρόνια, για τον τελικό γύρο των συνομιλιών για μια ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ των δυο χωρών.

Το ποιος θα εκπροσωπήσει τα δύο κράτη σε αυτή τη συνάντηση, σύμφωνα με το γραφείο του εκπροσώπου των ΗΠΑ στο διάλογο, Richard Grenell εξαρτάται από τα δύο κράτη.

Ωστόσο, το Κοσσυφοπέδιο δεν έχει ακόμη οριστικοποιήσει ποιος θα ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Πρωθυπουργός Avdullah Hoti, ο οποίος συνεχίζει να επιμένει ότι θα είναι ο ηγέτης του διαλόγου, ανακοίνωσε ότι η ομάδα θα οριστικοποιηθεί αυτή την εβδομάδα.

Ανακοίνωσε επίσης ότι οι δύο Πρόεδροι και οι δύο Πρωθυπουργοί του Κοσσυφοπεδίου και της Σερβίας θα είναι στη συνάντηση.

«Σε αυτή τη συνάντηση θα είναι δύο πρόεδροι και δύο πρωθυπουργοί» δήλωσε ο Hoti στην εκπομπή T7 Pressing, την περασμένη εβδομάδα.

Εκτός από τον Hoti, σύμφωνα με την Express από πηγές της κυβέρνησης έγινε γνωστό ότι ο Διευθυντής του προσωπικού γραφείου του πρωθυπουργού, Ardita Dushi, θα πάει στην Ουάσιγκτον, καθώς και ένας από τους αναπληρωτές πρωθυπουργούς, ο οποίος πιθανότατα θα είναι ο πρώτος αντιπρόεδρος του Hoti, Besnik Tahiri.

Το τελευταίο διάστημα υπήρξαν συγκρούσεις μεταξύ Hoti και Thaci για το ποιος θα είναι ο κύριος διαπραγματευτής από την πλευρά του Κοσσυφοπεδίου, με τον καθένα να θέλει να αναλάβει τον ρόλο του κύριου διαπραγματευτή./ibna