Βουλγαρία: Πρόστιμο 3.000 λέβα σε GERB και BSP για τη διοργάνωση μαζικών εκδηλώσεων

Βουλγαρία: Πρόστιμο 3.000 λέβα σε GERB και BSP για τη διοργάνωση μαζικών εκδηλώσεων

Αποδείχθηκε ότι δεν μπορούμε να βασιστούμε στη συνείδηση ​​των ανθρώπων, δήλωσε ο Δρ Angel Kunchev σε συνέντευξη Τύπου στο Υπουργείο Υγείας, το οποίο πληροφόρησε ότι ο έλεγχος της τήρησης των αντι-επιδημικών μέτρων είναι αυστηρότερος και ότι οι μάσκες σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους εκδηλώσεων καθίστανται υποχρεωτικές.

Προκειμένου να μην κατηγορηθούμε ότι κάναμε κάποιο επιλεκτικό έλεγχο, η απόφαση τόσο του Υπουργού όσο και του Υπουργείου είναι να εκδώσει πράξεις τόσο για το  GERB όσο και για το BSP. Τους επιβάλλαμε πρόστιμο 3.000 λέβα για τη διοργάνωση μαζικών εκδηλώσεων, δήλωσε ο Δρ Kunchev. Το ίδιο θα ακολουθήσει και για το Εθνικό Στάδιο.

Ο επικεφαλής υγειονομικός επιθεωρητής δήλωσε ότι ο ιός δεν κυκλοφορεί στους δρόμους της Βουλγαρίας. Ο ιός είναι στη μύτη μας, στο λαιμό μας και τον μεταδίδουμε σε αυτούς που βρίσκονται πιο κοντά μας, προειδοποίησε.

Ο Δρ Kunchev σχολίασε την κατάσταση με την εξάπλωση του ιού στα Βαλκάνια. Η κατάσταση είναι πραγματικά περίπλοκη. Η Βόρεια Μακεδονία κατατάχθηκε πρώτη στην νοσηρότητα την περασμένη εβδομάδα. Στη δεύτερη θέση είναι η Αλβανία, ακολουθούμενη από τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, στην 5η και 6η θέση είμαστε εμείς με τη Σερβία. Η αύξηση των περιπτώσεων συμβαίνει όχι μόνο στη Βουλγαρία, αλλά και στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη, πρόσθεσε./ibna