Βουλγαρία: Ο Radev θα ασκήσει βέτο στα κείμενα του Νόμου για το Υπουργείο Εσωτερικών

Βουλγαρία: Ο Radev θα ασκήσει βέτο στα κείμενα του Νόμου για το Υπουργείο Εσωτερικών

Σήμερα, ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας Rumen Radev αναμένεται να ασκήσει βέτο στις αλλαγές του Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, ο οποίος προβλέπει τη δημιουργία δομών ασφαλείας παράλληλα με το Υπουργείο Εσωτερικών, και θα ανακοινώσει τα κίνητρά του.

«Είμαι πρόεδρος και ακολουθώ αυστηρά όσα είναι γραμμένα στο σύνταγμα, θα ασκήσω βέτο σε κείμενα του νόμου για το Υπουργείο Εσωτερικών στις 22 Ιουνίου, αλλά προς το παρόν η ατζέντα της κοινωνίας είναι εντελώς διαφορετική», είχε δηλώσει ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας πριν από λίγες ημέρες. Ο Radev ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ασκήσει βέτο στις 16 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον Βούλγαρο Πρόεδρο, κάθε απόφαση στον τομέα της εθνικής ασφάλειας πρέπει να καθορίζεται από σαφή κριτήρια αποδοτικότητας, αποτελεσματικότητας και ασφάλειας. Ο Radev πρόσθεσε ότι η δημιουργία της νέας δομής στο Υπουργείο Εσωτερικών θα ήταν πλήγμα για το κράτος και όχι τόσο για τον πρόεδρο. Ο αρχηγός του κράτους επεσήμανε ότι οι αλλαγές στο νόμο δεν πληρούν τα κριτήρια αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας./ibna