Σερβία: Είναι σημαντικό οι πολίτες να πάνε στις κάλπες, δήλωσε ο Vučić

Σερβία: Είναι σημαντικό οι πολίτες να πάνε στις κάλπες, δήλωσε ο Vučić

«Είναι σημαντικό την Κυριακή, παρά τα λίγα κρούσματα, όλοι στα εκλογικά τμήματα να έχουν μάσκες και όλο τον προστατευτικό εξοπλισμό. Είναι σημαντικό οι άνθρωποι να πάνε στις κάλπες», δήλωσε σε ομιλία του ο Πρόεδρος της Σερβίας και ηγέτης του SNS, Aleksandar Vučić σε μια από τις τελευταίες του παρουσίες καθώς ξεκινά η εκλογική «σιωπή» για την εκλογική αναμέτρηση της 21ης Ιουνίου.

Ο Πρόεδρος της Σερβίας και ο αρχηγός του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος, Aleksandar Vučić, ήταν προσκεκλημένος σε μια ειδική εκπομπή στο Pink TV, στην οποία είχε την τελική του ομιλία πριν από τις εκλογές της Δημοκρατίας.

«Όλοι είχαν κάποιες συγκεντρώσεις, ήμασταν οι μόνοι που δεν είχαμε εξαιτίας του κορωνοϊού. Στην προεκλογική εκστρατεία, οι λίγες συναντήσεις με τον κόσμο επηρεάζουν την συναίσθημα της εκστρατείας, αλλά ελπίζω οι πολίτες να κατάλαβαν γιατί το κάναμε», είπε  ο Vučić.

Μεταξύ άλλων στην τηλεοπτική του εμφάνιση τέθηκε και το θέμα της συνάντησης του με τον Ρώσο Υπουργό Εξωτερικών Sergey Lavrov.

«Δεν ήρθα εδώ για να πω ότι όλα είναι εύκολα και ιδανικά. Θα παλέψω σκληρά για το Κοσσυφοπέδιο, πολύ περισσότερο από εκείνους των οποίων το στόμα ήταν γεμάτο ηρωισμούς. Το πιο σημαντικό είναι να πεις στους ανθρώπους την αλήθεια» επεσήμανε ο Vučić και πρόσθεσε ότι δεν είναι όλα υπέροχα και ότι όλα μπορούν να συμβούν την Κυριακή.

Ο ηγέτης του SNS είπε ότι θα ταξιδέψει στη Μόσχα για την παρέλαση της νίκης την Τρίτη και ότι μετά θα πάει στην Ουάσιγκτον όπου έχει κληθεί σε μια πρωτοβουλία των ΗΠΑ για την συνέχιση του διαλόγου Βελιγραδίου Πρίστινα.

«Μπορείτε πάντα να τα δείτε όλα στο Vidovdan. Εκεί θα μπορούν να δουν ποιος πρόδωσε το Κοσσυφοπέδιο. Τονίζω ότι δεν θα ξανασυμβεί και οι δηλώσεις του Avdulah Hoti είναι μάταιες. Θα δούμε αν θα είναι εύκολο για εμάς» επεσήμανε ο Vučić.

Οι άνθρωποι είναι πολύ πιο πολιτικά μορφωμένοι από ό, τι πριν. Δεν μπορείτε να πουλήσετε μια βελόνα παπουτσιών σε ανθρώπους. Οι άνθρωποι αναζητούν επιμέλεια» είπε ο Vučić προσθέτοντας ότι οι άνθρωποι είναι πιο αισιόδοξοι, πιο φιλόδοξοι σήμερα./ibna