Αλβανία: Συνεδριάζει η ολομέλεια του Κοινοβουλίου

Αλβανία: Συνεδριάζει η ολομέλεια του Κοινοβουλίου

Το κοινοβούλιο της Αλβανίας θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη ολομέλεια της Συνόδου με τον Υπουργό Εσωτερικών Sandër Lleshaj να απαντά στο αίτημα ομάδας βουλευτών για την κατάσταση του εγκλήματος στη χώρα.

Το Κοινοβούλιο αναμένεται να επανεξετάσει την έκθεση του Υπουργικού Συμβουλίου σχετικά με την πορεία της ενταξιακής διαδικασίας του 2019, την ετήσια έκθεση του Γενικού Εισαγγελέα για την κατάσταση του εγκλήματος το 2019, την έκθεση σχετικά με την ετήσια απόδοση της Αρχής Πληροφοριών σχετικά με προηγούμενα έγγραφα των κρατικών πληροφοριών για το 2019.

Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει την αναθεώρηση του Κανονισμού «Για τη λήψη ειδικών διοικητικών μέτρων κατά την περίοδο της μόλυνσης από COVID-19», όπως τροποποιήθηκε.

Αναμένεται επίσης να επανεξετάσει το σχέδιο νόμου «Σχετικά με τη μεταβατική και περιοδική αξιολόγηση των υπαλλήλων της Κρατικής Αστυνομίας, της Δημοκρατικής Φρουράς και της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων και Καταγγελιών στο Υπουργείο Εσωτερικών».

Επίσης θα εξεταστούν τα Προεδρικά διατάγματα «Σχετικά με δραστηριότητες θαλάσσιου τουρισμού» και «Σχετικά με τις προμήθειες στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας».

Το Κοινοβούλιο θα επανεξετάσει επίσης το σχέδιο απόφασης «Σχετικά με την έγκριση της δομής και του αριθμού των υπαλλήλων του Γραφείου του Ύπατου Επιθεωρητή Δικαιοσύνης».

Τέλος το Κοινοβούλιο αναμένεται να επανεξετάσει σήμερα το σχέδιο απόφασης «Σε τροποποίηση της απόφασης του Κοινοβουλίου «Σχετικά με τη σύσταση της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την εφαρμογή της εκλογικής μεταρρύθμισης», όπως τροποποιήθηκε./ibna