Βουλγαρία: Το μέλλον της χώρας εξαρτάται πολύ από τις εκλογές στο BSP είπε η Ninova

Βουλγαρία: Το μέλλον της χώρας εξαρτάται πολύ από τις εκλογές στο BSP είπε η Ninova

Το μέλλον της Βουλγαρίας τα επόμενα χρόνια εξαρτάται πολύ από την επιλογή του Σοσιαλιστικού Κόμματος (BSP), από το τι θα συμβεί σε εμάς, δήλωσε στην Βουλγαρική Τηλεόραση η ηγέτης των Σοσιαλιστών Cornelia Ninova.

Ήταν κατηγορηματική ότι το παράλληλο κράτος βρίσκεται στην εξουσία κι όχι στην αντιπολίτευση. Οι πόροι κατανέμονται εκεί.

«Ναι, είμαστε έτοιμοι για πρόωρες εκλογές. Ψάχνουμε για συμμάχους», πρόσθεσε η Ninova, προσθέτοντας ότι θέλουν την παραίτηση αυτής της κυβέρνησης και πολλά άλλα. Σύμφωνα με την ίδια, τα πρόσφατα γεγονότα αποδεικνύουν ότι η αλλαγή είναι απαραίτητη και αναπόφευκτη. Το θέμα δεν είναι να σηκωθούν αυτοί, για να καθίσουμε εμείς, το θέμα είναι να αλλάξουμε το μοντέλο διαχείρισης, να κάνουμε πολύ βαθιές αλλαγές στα συστήματα, σύμφωνα με την τομεακή πολιτική, επεσήμανε η Ninova.

«Τα νέα από χθες δεν είναι οι φωτογραφίες από την κρεβατοκάμαρα του Borissov και επηρεάζουν κάθε Βούλγαρο, χθες υπήρξε τριμερές συμβούλιο και τριμερής συμφωνία. Πρέπει να επικεντρωθούμε σήμερα σε αυτό που έχει υπογραφεί, ότι η άδεια μετ’ αποδοχών των γονέων που έμειναν στο σπίτι για να φροντίσουν τα παιδιά τους κατά τη διάρκεια της κρίσης δεν θα παραταθεί, δεν υπάρχουν συγκεκριμένα μέτρα ή πολιτικές για τους αυξανόμενους άνεργους», δήλωσε η Cornelia Ninova.

Σύμφωνα με την ίδια, η κρίση, οικονομική και κοινωνική, θα μας πλήξει πλήρως. Ο ηγέτης του BSP σημείωσε επίσης ότι δεν είδε ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση των προκλήσεων.

Όσον αφορά την ακρόαση του Emil Dimitrov στο κοινοβούλιο και την υπόθεση “Χαλέπι”, η Ninova το περιέγραψε ως σαφές παράδειγμα ατιμωρησίας και παρανομίας.

Όσον αφορά το νερό στο Χάσκοβο και το αίτημα της GERB ότι θα δοθεί στην εισαγγελία, είπε ότι αυτή ήταν μια ενδιαφέρουσα θέση και σημείωσε ότι από το 2017 δεν έχει γίνει τίποτα για το ζήτημα στην πόλη.

Όσον αφορά το κόμμα και την επερχόμενη εκλογή προέδρου τον Σεπτέμβριο, η Cornelia Ninova ήταν κατηγορηματική ότι το BSP δεν αντιμετωπίζει πτώχευση. Η οικονομική έκθεση του κόμματος έχει εγκριθεί από το Εθνικό Συμβούλιο, έχει πιστοποιηθεί και τα μέλη του κόμματος θα αποφασίσουν στις 12 Σεπτεμβρίου ποιος έχει τις πιθανότητες να ηγηθεί της εκατονταετίας./ibna