Ελλάδα: Την υγειονομική κρίση και την επικείμενη οικονομική συζήτησαν Μητσοτάκης-Ashkenazi

Ελλάδα: Την υγειονομική κρίση και την επικείμενη οικονομική συζήτησαν Μητσοτάκης-Ashkenazi

Ο υπουργός Εξωτερικών Gabi Ashkenazi συναντήθηκε σήμερα με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη το πρωί της Τετάρτης, ο οποίος συνοδευόταν από τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της διακυβερνητικής συνάντησης μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας που έληξε το πρωί της Τετάρτης αφορούσε την ενίσχυση της ισχυρής συμμαχίας με την Ελλάδα και την προώθηση των κοινών συμφερόντων μεταξύ των χωρών σε διμερές και περιφερειακό επίπεδο.

Ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Εξωτερικών μίλησαν για τη σημασία του στρατηγικού τριγώνου Ισραήλ-Ελλάδας-Κύπρου ως σταθεροποιητικού παράγοντα στη λεκάνη της Μεσογείου. Ο Υπουργός Εξωτερικών Ashkenazi σημείωσε ότι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι χώρες είναι παρόμοιες, τόσο όσον αφορά την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης όσο και για την επικείμενη οικονομική κρίση, καθώς και το επίπεδο των περιφερειακών προκλήσεων.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης τις προσπάθειες και στις δύο χώρες να επιτρέψουν το άνοιγμα των αεροπορικών ταξιδιών στις αρχές Αυγούστου. Ο υπουργός Ashkenazi επαίνεσε τον πρωθυπουργό για την εντυπωσιακή απάντηση της κυβέρνησής του στην κρίση του κορωνοϊού.

Ο Ισραηλινός Υπουργός Εξωτερικών Gabi Ashkenazi τόνισε ότι η Ελλάδα είναι ένας σημαντικός εταίρος του Ισραήλ και ότι σκοπεύει να συνεχίσει να ενισχύει τις σχέσεις μεταξύ των χωρών, για την προώθηση της ασφάλειας, της οικονομίας και της σταθερότητας στην περιοχή, καταλήγει η ανακοίνωση./ibna