Η Τουρκία θα στείλει ιατρική βοήθεια σε Νίγηρα, Τσαντ

Η Τουρκία θα στείλει ιατρική βοήθεια σε Νίγηρα, Τσαντ

Οι ιατρικές προμήθειες περιλαμβάνουν μάσκες, φόρμες, κιτ δοκιμής COVID-19, ασθενοφόρα

Η Τουρκία θα στείλει ιατρική βοήθεια στον Νίγηρα και το Τσαντ βάσει συμφωνιών που έχουν υπογραφεί με αυτές τις χώρες, σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα την Τετάρτη.

“Η συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Τουρκίας και της κυβέρνησης της Δημοκρατίας του Νίγηρα σχετικά με τη δωρεά στον τομέα της υγείας» υπεγράφη στις 21 Μαΐου στην Άγκυρα, διάβασε την εφημερίδα.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Τουρκία θα δωρίσει μια σειρά ιατρικών προμηθειών, όπως «50.000 χειρουργικές μάσκες, 50.000 ολόσωμες φόρμες, 30.000 μάσκες N95 και 2.000 προστατευτικά γυαλιά».

“Αυτή η δωρεά χορηγείται από την κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Τουρκίας στην κυβέρνηση της Δημοκρατίας του Νίγηρα ως χειρονομία φιλίας και καλής θέλησης”, αναφέρεται στην εφημερίδα.

Ξεχωριστά, μια άλλη συμφωνία μεταξύ της «κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Τουρκίας και της κυβέρνησης της Δημοκρατίας του Τσαντ σχετικά με τη δωρεά στον τομέα της υγείας» υπεγράφη στις 6 Μαΐου στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, η Τουρκία θα δωρίσει “1.000 κιτ διαγνωστικών δοκιμών COVID-19 RT-q PCR, 5.000 μάσκες αναισθησίας οξυγόνου, 50.000 κομμάτια ολόσωμων προστατευτικών στολών, 30.000 μάσκες προσώπου N95, 100.000 χειρουργικές μάσκες, 5.000 προστατευτικά γυαλιά, 50.000 σούπερ, 50.000 τεμάχια γαντιών».

Η Τουρκία θα παρέχει επίσης στο Τσαντ δύο ασθενοφόρα και 10 φουσκωτές μονάδες έκτακτης ανάγκης, η καθεμία για 20 ασθενείς.

Οι δύο χώρες υπέγραψαν επίσης άλλη συμφωνία στις 21 Μαΐου σύμφωνα με την οποία η Τουρκία θα δωρίσει 25 αναπνευστήρες στο Τσαντ.

Οι ιατρικές προμήθειες από την Τουρκία θα «χορηγηθούν επίσης στην κυβέρνηση της Δημοκρατίας του Τσαντ ως χειρονομία φιλίας και καλής θέλησης».

Η ενίσχυση θα χρησιμοποιηθεί στις πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας στο Τσαντ./ibna