Κύπρος: Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη με τον Ισπανό Πρωθυπουργό

Κύπρος: Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη με τον Ισπανό Πρωθυπουργό

Στα πλαίσια των επαφών του με Ευρωπαίους ηγέτες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας κ. Πέδρο Σάντσεθ, αναφέρει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος.

Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Ισπανός Πρωθυπουργός συζήτησαν τα θέματα που αφορούν το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, καθώς επίσης και τις λεπτομέρειες που αφορούν τη φιλοσοφία για την παραχώρηση των διαφόρων ποσών στα κράτη μέλη.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ήγειρε και τις ιδιαίτερες συνθήκες της Κύπρου ως μιας μικρής χώρας, χωρίς άμεση συνδεσιμότητα με την ΕΕ, που έχει υποστεί καίριες ζημιές, ιδιαίτερα στους τομείς του τουρισμού και των υπηρεσιών, πάνω στους οποίους στηρίζεται η κυπριακή οικονομία, λόγω των συνεπειών από την πανδημία του κορωνοϊού.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τον κ. Σάντσεθ για τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας εναντίον της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και για τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας, ευρύτερα, στην Ανατολική Μεσόγειο, ζητώντας τη στήριξη της Ισπανίας για αποφασιστική αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης στο επίπεδο της ΕΕ.

Τέλος, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ευχαρίστησε τον Ισπανό Πρωθυπουργό για τη μέχρι σήμερα σταθερή συμπαράσταση της Ισπανίας.

Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη συμπαράσταση και τη στήριξη τόσο του ιδίου όσο και της Κυβέρνησης του./ibna