Ελλάδα: Συνάντηση Ashkenazi – Δένδια

Ελλάδα: Συνάντηση Ashkenazi – Δένδια

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Gabi Ashkenazi συνάντησε τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, Νίκος Δένδια στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής G2G Ισραήλ-Ελλάδας.

Στο πλαίσιο της τέταρτης ετήσιας συνόδου κορυφής της G2G, που πραγματοποιείται σήμερα στην Ιερουσαλήμ, ο Υπουργός Εξωτερικών Ashkenazi συναντήθηκε με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια. Οι δύο Υπουργοί συζήτησαν για την αναβάθμιση των σχέσεων μεταξύ του Ισραήλ και της Ελλάδας, την ανανέωση των ταξιδιών μεταξύ των δύο χωρών και μια σειρά από άλλα διμερή θέματα.

Οι επικεφαλής της διπλωματίας των δυο χωρών συζήτησαν τα μέτρα που απαιτούνται για την ανανέωση των ταξιδιωτικών διασυνδέσεων μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας. Η 1η Αυγούστου έχει οριστεί ως η ημερομηνία στόχος για το άνοιγμα των αιθέρων, υπό των προϋποθέσεων που απαιτούνται για τη δημόσια υγεία.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη συνεργασία μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας σε ενέργεια, εμπόριο και καινοτόμες πρωτοβουλίες.

Στο πλαίσιο της διμερούς συνόδου κορυφής, οι δύο χώρες υπέγραψαν Διακηρύξεις Προθέσεων για την προώθηση της συνεργασίας στους τομείς της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, της ενέργειας, της γεωργίας και του τουρισμού.

Ο υπουργός Ashkenazi ευχαρίστησε τον συνάδελφό του για την υποστήριξη της Ελλάδας προς το Ισραήλ και πρόσθεσε ότι σκοπεύει να συνεχίσει να εργάζεται για την ενίσχυση της ισχυρής εταιρικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών./ibna