Ο Thaci χαιρετίζει την πρόσκληση του Grenell για συνάντηση εκπροσώπων Κοσσυφοπεδίου-Σερβίας στην Ουάσινγκτον

Ο Thaci χαιρετίζει την πρόσκληση του Grenell για συνάντηση εκπροσώπων Κοσσυφοπεδίου-Σερβίας στην Ουάσινγκτον

Ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Hashim Thaci κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τρίτη χαιρέτισε πρόσκληση του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ για το διάλογο, Richard Grenell, εκπροσώπων του Κοσσυφοπεδίου και της Σερβίας για συνάντηση στην Ουάσινγκτον στις 27 Ιουνίου.

Ο Thaci δήλωσε ότι έχει έρθει η ώρα να προχωρήσουμε με συγκεκριμένα βήματα για την αποκατάσταση της ειρήνης στα Δυτικά Βαλκάνια. Σύμφωνα με τον ίδιο, η συνάντηση στο Λευκό Οίκο προγραμματίστηκε χάρη στην επιμονή του Πρέσβη των ΗΠΑ Grenell και της ισχυρής υποστήριξης του Προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump, δηλώνοντας πεπεισμένος ότι αυτή η διαδικασία θα πετύχει.

«Η θέση των ΗΠΑ και η πρόσκληση για μια συνάντηση στον Λευκό Οίκο στις 27 Ιουνίου, ενισχύουν την ελπίδα και την αισιοδοξία ότι αυτή η διαδικασία θα πετύχει επειδή έχει την υποστήριξη των ΗΠΑ και του ίδιου του Προέδρου Trump, καθώς και την επιμονή του πρέσβη Grenell. Το Κοσσυφοπέδιο πάντα εμπιστευόταν τις ΗΠΑ και επικράτησε», δήλωσε ο Thaci.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κοσσυφοπεδίου, οι διαπραγματεύσεις στην Ουάσινγκτον βασίζονται στην αμοιβαία αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου και της Σερβίας. «Αυτή η διαδικασία αφορά την αμοιβαία αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου και της Σερβίας. Αυτή η διαδικασία αφορά το Κοσσυφοπέδιο και τους πολίτες του σε συνεργασία με τις ΗΠΑ. Είμαι πεπεισμένος ότι θα πετύχουμε», είπε ο Thaci, προσθέτοντας ότι το Κοσσυφοπέδιο δεν έχει χρόνο για χάσιμο ή για δισταγμούς, και ότι η χώρα πρέπει να προχωρήσει και να ενταχθεί στα Ηνωμένα Έθνη και άλλους διεθνείς οργανισμούς.

«Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο σε συνεργασία με τις ΗΠΑ και τις ευρωπαϊκές χώρες», κατέληξε ο Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου./ibna