Ελλάδα: Το θέμα των τουρκικών προκλήσεων έθεσε ο Έλληνας ΥΠΕΞ στη Γαλλία

Ελλάδα: Το θέμα των τουρκικών προκλήσεων έθεσε ο Έλληνας ΥΠΕΞ στη Γαλλία

Το Παρίσι επισκέφθηκε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας τη Δευτέρα, όπου έγινε δεκτός από τον Γάλλο ομόλογο του Jean-Yves Le Drian.

Στη συνάντηση των δυο ανδρών σύμφωνα με δηλώσεις του Έλληνα ΥΠΕΞ, συζητήθηκε η εμβάθυνση της στρατηγικής σχέσης Ελλάδας-Γαλλίας και πρωτίστως για την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας στη Μεσόγειο.

Όπως δήλωσε ο Νίκος Δένδιας, έθιξε το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας και στο Συμβούλιο ων Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, στο οποίο παρέστη από κοινού με τον Γάλλο ομόλογο του, ενώ το ίδιο θέμα τέθηκε και κατά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε και με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Mike Pompeo.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ ευχαρίστησε τη φίλη και σύμμαχο Γαλλία για τη σταθερή της στήριξη, η οποία εκδηλώθηκε και από τους ευρωπαίους συναδέλφους του. «Επαναλαμβάνω ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να εργάζεται αταλάντευτα για την εδραίωση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή μας, αντιμετωπίζοντας αποφασιστικά όλες τις τουρκικές προκλήσεις» είπε ο Νίκος Δένδιας.

Καταλήγοντας ο επικεφαλής της Ελληνικής Διπλωματίας ευχαρίστησε τον Jean-Yves Le Drian για τη θερμή φιλοξενία και μάλιστα τη φιλοξενία κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο ενέχει και έναν βαθύτατο συμβολισμό./ibna