Σταδιακή επανεκκίνηση πτήσεων μεταξύ Αλβανίας και ΗΠΑ

Σταδιακή επανεκκίνηση πτήσεων μεταξύ Αλβανίας και ΗΠΑ

Η πρεσβευτής της Αλβανίας στις Ηνωμένες Πολιτείες Floreta Luli-Faber είπε σήμερα ότι «Η αλβανική κυβέρνηση ανταποκρίθηκε σε όλα τα αιτήματα των Αλβανών πολιτών που έπρεπε να ταξιδέψουν από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Αλβανία σε αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές του Covid-19».

«Τους τελευταίους μήνες, η Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Αλβανίας έχει υποστηρίξει περισσότερους από 600 Αλβανούς πολίτες να ταξιδέψουν από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Αλβανία μέσω της διαδικασίας επαναπατρισμού», πρόσθεσε.

Ο Πρέσβης είπε ακόμα ότι, «από τις 15 Ιουνίου, θα ξεκινήσει σταδιακά η επανάληψη πτήσεων με ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτή η κατάσταση αυξάνει την πιθανότητα των ΗΠΑ να ταξιδεύουν στην Αλβανία, τώρα όχι μόνο για τους Αλβανούς πολίτες αλλά και για τους Αμερικανούς πολίτες.

«Τον Ιούνιο, η Turkish Airlines και η Air Serbia θα ξεκινήσουν να εκτελούν πτήσεις προς αρκετές πόλεις των ΗΠΑ και πίσω», είπε.

«Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες, όλοι οι Αλβανοί πολίτες που διαθέτουν τουριστικές και φοιτητικές βίζες που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Αμερική μπορούν να ταξιδέψουν μόνο μέσω της Turkish Airlines και της Air Serbia. Ενώ οι Αλβανοί πολίτες, κάτοχοι «πράσινης κάρτας» και αμερικανικών διαβατηρίων, δεν έχουν περιορισμούς στην είσοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες ταξιδεύοντας από ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε ο Faber.

«Ευχόμενος να βελτιωθεί η κατάσταση του COVID-19, θυμηθείτε: κρατήστε τις αποστάσεις σας, χρησιμοποιήστε μάσκες και ακολουθήστε τους κανόνες υγιεινής!» κατέληξε./ibna