Βόρεια Μακεδονία: Συνεχίζεται η αναζήτηση ημερομηνίας για τις εκλογές

Βόρεια Μακεδονία: Συνεχίζεται η αναζήτηση ημερομηνίας για τις εκλογές

Ο ηγέτης του SDSM Zoran Zaev και ο ηγέτης του VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski, δεν κατέληξαν εκ νέου σε συμφωνία για την ημερομηνία της διεξαγωγής των εκλογών και θα συνεχίσουν τις διερευνητικές επαφές για την εξεύρεση ημερομηνίας για τις πρόωρες εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Nezavisen από το γραφείο της Προεδρίας, οι ηγέτες των δυο μεγαλύτερων κομμάτων της Βόρειας Μακεδονίας, αποχώρησαν από την συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο Stevo Pendarovski με την υποχρέωση να συνεχίσουν την επικοινωνία για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ημερομηνίας των εκλογών.

«Στη συνάντηση συζητήθηκαν διάφορες πτυχές της εκλογικής διαδικασίας, με αμφότερες τις πλευρές να προσφέρουν επιχειρήματα προς υποστήριξη των θέσεών τους. Κατά τη συνάντηση δεν επιτεύχθηκε συμφωνία για τον καθορισμό ημερομηνίας των πρόωρων κοινοβουλευτικών εκλογών. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν να επικοινωνούν μεταξύ τους», αναφέρει η δήλωση από το γραφείο του Προέδρου Stevo Pendarovski.

Ανεπίσημα, όλες οι προσδοκίες ήταν ότι οι συνομιλίες δεν θα απέφεραν αποτελέσματα σήμερα και ότι θα υπάρξει ένας άλλος γύρος για την εξεύρεση λύσης.

Νωρίτερα σήμερα ο Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας Stevo Pendarovski ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να μην κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς δεν βλέπει κανένα λόγο, ούτε έλαβε τέτοιο αίτημα από την κυβέρνηση./ibna