Κύπρος: Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη-Μητσοτάκη

Κύπρος: Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη-Μητσοτάκη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίον ενημέρωσε για τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη που είχε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel και τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Josep Borrell, me την παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη.

Αντίστοιχα, ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα θέματα που συζήτησε με τους πιο πάνω αξιωματούχους της ΕΕ κατά την τηλεδιάσκεψη που είχε χθες μαζί τους.

Αναστασιάδης και Μητσοτάκης συμφώνησαν να βρίσκονται σε στενή επαφή και συντονισμό για τα θέματα που απασχολούν Ελλάδα και Κύπρο και που αφορούν, μεταξύ άλλων, τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, τις απειλές εναντίον των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, τον αποσταθεροποιητικό ρόλο και ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Μεταναστευτικό.

Επίσης, οι δύο ηγέτες συζήτησαν το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, το οποίο αναμένεται να συζητηθεί στην επερχόμενη συνεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου./ibna