Κοσσυφοπέδιο: Συναντήσεις Hoti με τους Πρέσβεις Quint και τον Διοικητή της KFOR

Κοσσυφοπέδιο: Συναντήσεις Hoti με τους Πρέσβεις Quint και τον Διοικητή της KFOR

Ο Πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Avdullah Hoti, είχε σήμερα σειρά συναντήσεων, για να συζητήσει τις τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στη χώρα.

Ο Avdullah Hoti, ενημέρωσε τους Πρέσβεις των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας, καθώς και τον Διευθυντή του Γραφείου της ΕΕ στο Κοσσυφοπέδιο σχετικά με τις προτεραιότητες της κυβέρνησής του και τη δέσμευσή του για οικονομική ανάκαμψη, συμπεριλαμβανομένης της πανδημίας COVID-19 και δεσμεύτηκε να ξαναρχίσει ο διάλογος με τη Σερβία για την εξομάλυνση των σχέσεων γειτονίας.

Ο Πρωθυπουργός Hoti επαίνεσε τον αναντικατάστατο ρόλο του QUINT και τη συνεχή υποστήριξή τους στην οικοδόμηση του Κοσσυφοπεδίου.

Ο Avdullah Hoti δέχτηκε σήμερα επίσης τον Διοικητή της KFOR Στρατηγό Michele Risi, με τον οποίο συνομίλησαν για τις εξελίξεις στη χώρα με ιδιαίτερη έμφαση στην κατάσταση ασφαλείας.

Ο Πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου ευχαρίστησε τον Διοικητή Risi για το εξαιρετικό έργο της KFOR κατά τη διάρκεια αυτών των 21 ετών παρουσίας στο Κοσσυφοπέδιο, ως σημαντικού παράγοντα ειρήνης και ασφάλειας./ibna