Κοσσυφοπέδιο: Ειρηνική συγκέντρωση του Vetevendosje, για τα 15α γενέθλια του και την 21η επέτειο από την Απελευθέρωση

Κοσσυφοπέδιο: Ειρηνική συγκέντρωση του Vetevendosje, για τα 15α γενέθλια του και την 21η επέτειο από την Απελευθέρωση

Το Κίνημα Vetevendosje την Παρασκευή  στις 17:00 πρόκειται να διοργανώσει δημόσια συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας του Κοσσυφοπεδίου Πρίστινα.

Σύμφωνα με το κόμμα της αντιπολίτευσης με επικεφαλής τον Albin Kurti, η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί για τον εορτασμό της 21ης επετείου της Απελευθέρωσης του Κοσσυφοπεδίου και τα γενέθλια του Κινήματος Vetevendosje. Σύμφωνα με πηγές από το Κίνημα Vetevendosje αναμένουν περίπου 15 χιλιάδες άτομα να συμμετάσχουν στην εκδήλωση.

«Στις 12 Ιουνίου, την ημέρα της απελευθέρωσης του Κοσσυφοπεδίου, γιορτάζουμε τα γενέθλια του Vetevendosje. Στην 21η επέτειο της απελευθέρωσης 15η επέτειος της ίδρυσης του Vetevendosje θα συγκεντρωθούμε στην Πλατεία της Πρίστινα Skanderberg στις 17:00, σεβόμενοι πάντα τις συστάσεις των υγειονομικών αρχών σχετικά με τη διατήρηση της κοινωνικής απόστασης », δήλωσε αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κινήματος Vetevendosje.

Ο αρχηγός αυτού του Κινήματος, Albin Kurti, σε τηλεοπτικό του μήνυμα προς τους υποστηρικτές του, τους παρότρυνε να σεβαστούν την κοινωνική απόσταση και είπε ότι η σημερινή συγκέντρωση θα είναι ειρηνική.

Η κυβέρνηση που είχε σχηματιστεί υπό την ηγεσία του Vetevendosje και την συνεργασία με το LDK καταψηφίστηκε από το Κοινοβούλιο στις 25 Μαρτίου μετά από την πρόταση μομφής που κατέθεσε το συγκυβερνών κόμμα LDK και αντικαταστάθηκε από την κυβέρνηση του Avdullah Hoti από το LDK./ibna