Βουλγαρία: 1 στους 5 Βούλγαρους πιστεύει ότι ο Gates βρίσκεται πίσω από τον κορωνοϊό, καταγράφει έρευνα

Βουλγαρία: 1 στους 5 Βούλγαρους πιστεύει ότι ο Gates βρίσκεται πίσω από τον κορωνοϊό, καταγράφει έρευνα

Το 76% πιστεύει ότι η Βουλγαρία κατάφερε να ελέγξει την πανδημία

Ένας στους πέντε Βούλγαρους, πιστεύει ότι με το εμβόλιο για τον κορωνοϊό θα ενσωματώσει τσιπ στα άτομα για να τα ελέγξει. Περισσότεροι από το ένα πέμπτο των Βουλγάρων πιστεύει ότι ο Bill Gates βρίσκεται πίσω από την πανδημία. Πάνω από δύο εκατομμύρια τριακόσιες χιλιάδες Βούλγαροι συμφωνούν με τη δήλωση ότι ο κορωνοϊός είναι μια τεχνητή ασθένεια. Αυτό δείχνει η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Trend.

Σύμφωνα με την έρευνα πάνω από τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων (76%) αξιολογούν θετικά την διαχείριση της πανδημίας, πιστεύοντας ότι η Βουλγαρία κατάφερε να ελέγξει την επιδημία. Μόνο το 10% πιστεύει ότι ήταν αποτυχημένη η διαχείριση της πανδημίας.

Τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι επέστρεψαν πλήρως στον κανονικό τρόπο ζωής τους μετά τη λήψη των μέτρων. Σε μεγάλο βαθμό θα μπορούσε να ειπωθεί ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού στο μυαλό των Βούλγαρων ανήκει στο παρελθόν.

Στην μηνιαία έρευνα της η Trend έθεσε ένα ειδικό ερωτηματολόγιο σχετικά με τις θεωρίες συνωμοσίας που έχουν αποκτήσει ιδιαίτερη δημοφιλία τους τελευταίους μήνες.

Μια από τις ερωτήσεις ήταν γύρω από το θέμα της εισαγωγής της τεχνολογίας 5G, με το ένα τρίτο των ερωτηθέντων να πιστεύει ότι είναι επικίνδυνο. Παραδοσιακά, σε όλα τα θέματα, τα άτομα με τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι πιο ενημερωμένα από εκείνα με χαμηλότερη εκπαίδευση. Ωστόσο, στους αποφοίτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το ποσοστό εκείνων που θεωρούν ότι το 5G είναι επικίνδυνο είναι το υψηλότερο, 44% σε σύγκριση με το 16% που δεν το θεωρούν επικίνδυνο.

Πάνω από 2.300.000 Βούλγαροι συμφωνούν ότι ο κορωνοϊός είναι μια τεχνητή ασθένεια, ενώ πάνω από το ένα τέταρτο (26%) διαφωνούν με αυτήν τη εκτίμηση.

Ένας στους δέκα συμφωνεί ότι ο κορωνοϊός εξαπλώνεται μέσω της τεχνολογίας 5G, ενώ το 41% είναι απρόθυμο να συμφωνήσει με αυτό.

Επίσης σύμφωνα με την έρευνα, ένα σημαντικό ποσοστό (40%) μεταξύ εκείνων που πιστεύουν ότι ο κορωνοϊός είναι ένα βιολογικό όπλο που έχει σχεδιαστεί για τη μείωση του πληθυσμού της Γης. Όσον αφορά τις δημογραφικές αναλύσεις, παρατηρείται ότι όσοι ζουν σε μικρές πόλεις και χωριά συμφωνούν σε μεγαλύτερο βαθμό με αυτήν τη εκτίμηση, ενώ στην πρωτεύουσα σε μικρότερο βαθμό.

Πάνω από ένα εκατομμύριο πιστεύουν ότι ο κορωνοϊός δεν υπάρχει και ότι είναι παγκόσμια απάτη, ενώ το 56% διαφωνεί.

Ένας στους πέντε Βούλγαρους (22%) πιστεύει ότι με το εμβόλιο θα φυτευτεί τσιπ στα άτομα για να τους ελέγχει.

Περίπου το ίδιο ποσοστό (21%) πιστεύει ότι ο Bill Gates βρίσκεται πίσω από την πανδημία του κορωνοϊού για τον έλεγχο των ανθρώπων μέσω τσιπ που θα τοποθετηθούν με το εμβόλιο. Το 39% δεν συμφωνεί με αυτήν τη δήλωση και ένα μεγάλο ποσοστό (40%) δεν μπορεί να κρίνει ή να εκφράσει γνώμη.

Οι θεωρίες συνωμοσίας βρίσκουν πάντα μια ευρεία κοινωνική βάση όταν συνδέονται με τη φαρμακευτική βιομηχανία. Έτσι στην έρευνα καταγράφεται ένα υψηλό ποσοστό (43%) εκείνων που πιστεύουν ότι ο κορωνοϊός είναι μια τεχνητή ασθένεια προκειμένου να έχουν κέρδη οι φαρμακευτικές εταιρείες, ενώ το 26% διαφωνεί./ibna