Αλβανία: Η εκλογική μεταρρύθμιση θα περάσει από τη Βουλή, δήλωσε ο Rama

Αλβανία: Η εκλογική μεταρρύθμιση θα περάσει από τη Βουλή, δήλωσε ο Rama

Ο πρωθυπουργός Edi Rama, μιλώντας σχετικά με τη συμφωνία για την εκλογική μεταρρύθμιση και το πέρασμα της από το κοινοβούλιο, επεσήμανε ότι πολλοί άνθρωποι ήθελαν να προχωρήσουμε μπροστά και να επιτευχθεί ο στόχος για την αντιμετώπιση των συστάσεων του ΟΑΣΕ / ODIHR προς εμάς, ωστόσο να  γίνει κατανοητό, ότι η συμφωνία έγινε λόγω της ανάγκης αλλαγής του κλίματος και του αποκλεισμού κάθε δυνατότητας εύρεσης δικαιολογιών.

«Φυσικά, η μόνη ευχαρίστηση που έχω από τη συμφωνία είναι το γεγονός ότι ο Lulzim Basha έμεινε ικανοποιημένος. Είναι σημαντικό ο Luli να είναι ικανοποιημένος, και εκτός από αυτό, δεν υπάρχει άλλη χαρά να πάρει από τη συμφωνία αυτή για χάρη της αλήθειας, γιατί δεν μεταρρυθμίζεται τίποτα στο σύστημα από την άποψη της εκλογικής διοίκησης. Αλλά αυτός ήταν ο σκοπός της συμφωνίας. Δεν ήταν η αδυναμία μας να προχωρήσουμε μόνοι μας, ο σκοπός ήταν να έρθουμε μαζί με ολόκληρο τον κόσμο για να απαλλαγούμε από τον Lulzim Basha και όλους τους άλλους που τον ακολουθούν υπό τον φοβερό φόβο των εκλογών» σημείωσε ο Αλβανός Πρωθυπουργός.

«Σίγουρα είναι μια συμφωνία που πρέπει να περάσει από το κοινοβούλιο. Την παρακολούθησα και δεν φαίνεται να είναι όλα τριανταφυλλένια, αλλά επιμένουμε στη συμφωνία και θέλουμε να επιτύχουμε τη συμφωνία μέσω του κοινοβουλίου. Στη συνέχεια, εάν υπάρχει πεδίο στη συμφωνία που δεν τους ευχαριστεί, θα σεβαστούμε και θα ακούσουμε την αντιπολίτευση στο κοινοβούλιο. Σε αυτήν την περίπτωση δεν θα ψηφιστεί ο νόμος όπως όλοι οι άλλοι νόμοι στο παρελθόν. Εϊναι ένας νόμος που σχετίζεται άμεσα με το καθεστώς, είναι γι’ αυτούς, το μέλλον τους, θα εξετάσουμε, θα ακούσουμε και θα είμαστε εποικοδομητικοί », είπε ο Rama.

«Πιστεύω ότι είναι καλό για όλους μας να προχωρήσουμε σε ένα άλλο στάδιο ωριμότητας, τόσο για χάρη του λαού όσο και για χάρη της χώρας», κατέληξε ο Rama./ibna