Κύπρος: Συνεδρίασε η Επιτροπή Νομικών της Βουλής για τις μεταρρυθμίσεις στην Δικαιοσύνη

Κύπρος: Συνεδρίασε η Επιτροπή Νομικών της Βουλής για τις μεταρρυθμίσεις στην Δικαιοσύνη

Σε ολοκλήρωση της κατ’ άρθρου συζήτησης των σημαντικότερων νομοσχεδίων που αφορούν στο πακέτο της μεταρρύθμισης της Δικαιοσύνης προέβη σήμερα το πρωί σε συνεδρίαση της η Επιτροπή Νομικών της Βουλής, παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Γιώργου Σαββίδη.

Πρόκειται για νομοσχέδια τα οποία το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως επεξεργάστηκε κατά την περίοδο του lockdown και επανακατέθεσε στη Βουλή ως αναθεωρημένα κείμενα, όπως αυτά διαμορφώθηκαν κατόπιν απόψεων και σχολίων βουλευτών – μελών της Επιτροπής Νομικών κι αφού προηγουμένως έτυχαν διαβούλευσης με το Ανώτατο Δικαστήριο και τον Γενικό Εισαγγελέα.

Μιλώντας μετά από το πέρας της συνεδρίας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, επισημαίνοντας εκ νέου τη βαρύνουσα σημασία που το μεγάλο έργο της μεταρρύθμισης των Δικαστηρίων φέρει για την Κυβέρνηση, αφού, πέραν από το άμεσο όφελος στον πολίτη, η εικόνα της Κύπρου ως διεθνές επιχειρηματικό κέντρο θα βελτιωθεί, σημείωσε πως αυτό που τώρα εκκρεμεί είναι η συνέχιση των προβλεπόμενων διαδικασιών της Βουλής.

«Η μεταρρύθμιση είναι ένα έργο ύψιστης σημασίας για την Κυβέρνηση, το οποίο, λόγω ακριβώς της μεγάλης σημασίας του, συζητείται εδώ κι αρκετό καιρό. Σήμερα, ολοκληρώσαμε τη συζήτηση με τα μέλη της Επιτροπής. Έγινε εκ νέου εποικοδομητική και χρήσιμη συζήτηση και τώρα απομένει να ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από τη Βουλή. Ελπίζω κι εύχομαι ότι η διαδικασία αυτή θα μπορέσει να συμπληρωθεί το συντομότερο, έτσι ώστε σύντομα να υλοποιηθεί το μεγαλεπίβολο αυτό έργο της μεταρρύθμισης της Δικαιοσύνης, το οποίο πιστεύω ότι θα προσφέρει όφελος προς τον πολίτη αλλά και θα συμβάλει στη βελτίωση της εικόνας της Κύπρου ως διεθνές επιχειρηματικό κέντρο», είπε./ibna