Ρουμανία: Στο 2,4% η ετήσια αύξηση της οικονομίας το α’ τρίμηνο του 2020

Ρουμανία: Στο 2,4% η ετήσια αύξηση της οικονομίας το α’ τρίμηνο του 2020

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη, από το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής, η ετήσια ανάπτυξη της ρουμανικής οικονομίας το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους (Ιανουάριος-Μάρτιος) ήταν 2,4%, κατατάσσοντας την Ρουμανία μία από τις χώρες της Ε.Ε. με την πιο ισχυρή ανάπτυξη ».

Το RFI Roumanie αναμεταδίδει τις δηλώσεις του οικονομολόγου Dragos Cabat, σύμφωνα με τις οποίες «στο πλαίσιο της μείωσης της κατανάλωσης, οι συνεχείς δημόσιες επενδύσεις είναι απαραίτητες για την στήριξη της οικονομίας».

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής το πρώτο τρίμηνο του 2020, οι καθαρές επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν στην εθνική οικονομία ανήλθαν σε 18.446,9 εκατομμύρια λέι, καταγράφοντας αύξηση κατά 5,0% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Το πρώτο τρίμηνο του 2020, σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2019, οι καθαρές επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν στην εθνική οικονομία αυξήθηκαν

κατά 5,0%, στις νέες κατασκευές η αύξηση ήταν κατά 20,3% και σε μηχανήματα (συμπεριλαμβανομένων των μέσων μεταφοράς) κατά 8,8%. Τα άλλα έξοδα μειώθηκαν κατά 37,3%./ibna