Σερβία: Προς την τελική ευθεία για τις εκλογές της 21η Ιουνίου

Σερβία: Προς την τελική ευθεία για τις εκλογές της 21η Ιουνίου

Στη σημερινή σύνοδο της, η Εκλογική Επιτροπή της Δημοκρατίας (REC) εξέδωσε απόφαση για τη συνέχιση της διεξαγωγής των εκλογικών δραστηριοτήτων για τις κοινοβουλευτικές εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 21 Ιουνίου.

Οι κοινοβουλευτικές εκλογές ανακοινώθηκαν στις 4 Μαρτίου για τις 26 Απριλίου, αλλά λόγω της εισόδου της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις 15 Μαρτίου, λόγω του κορωνοϊού, όλες οι εκλογικές δραστηριότητες τέθηκαν σε αναστολή.

Ο καθορισμός και η δημοσίευση του εκλογικού καταλόγου στην «Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας της Σερβίας» πρέπει να γίνει το αργότερο στις 10 Ιουνίου, τα μεσάνυχτα.

Η παύση της προεκλογικής εκστρατείας, ξεκινά τα μεσάνυχτα στις 18 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι το κλείσιμο των εκλογικών κέντρων, στις 21 Ιουνίου, στις 8 μ.μ.

Το άνοιγμα των εκλογικών κέντρων και η ψηφοφορία θα γίνει στις 21 Ιουνίου, από τις 7 π.μ. έως τις 8 μ.μ.

Ο καθορισμός των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας στο εκλογικό κέντρο και η υποβολή του υλικού στην REC πρέπει να γίνει το αργότερο στις 22 Ιουνίου, στις 2 μ.μ., ενώ ο καθορισμός των αποτελεσμάτων στην REC πρέπει να είναι το αργότερο στις 25 Ιουνίου, στις 8 μ.μ.

Τα αποτελέσματα των εκλογών θα δημοσιευτούν στην “Επίσημη Εφημερίδα” στις 25 Ιουνίου./ibna