Κοσσυφοπέδιο: Σε δέκα μέρες ανοίγει το αεροδρόμιο της Πρίστινα

Κοσσυφοπέδιο: Σε δέκα μέρες ανοίγει το αεροδρόμιο της Πρίστινα

Ο υπουργός Υποδομών του Κοσσυφοπεδίου, Arban Abrashi, σε δηλώσεις του σημείωσε ότι αναμένει πως το Διεθνές Αεροδρόμιο της Πρίστινα θα επαναλειτουργήσει για πτήσεις εντός δέκα ημερών.

Οι περισσότερες εμπορικές πτήσεις διακόπηκαν στις αρχές Μαρτίου, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο Abrashi είπε στο Radio Free Europe ότι έχει συμβουλευτεί όλα τα σχετικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένης της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, του Διεθνούς Αεροδρομίου της Πρίστινα, των ταξιδιωτικών πρακτορείων και του Υπουργείου Υγείας, για να συζητήσει την επανάληψη των πτήσεων.

«Καταβάλλουμε προσπάθειες για την πλήρη αποκατάσταση των διεθνών πτήσεων, τηρώντας τις συστάσεις και τα προληπτικά μέτρα για τον COVID-19, που εκδόθηκαν από τον Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EASA) και τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας του Κοσσυφοπεδίου», δήλωσε ο Abrashi.

Το Κοσσυφοπέδιο επιβεβαίωσε τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού στις 13 Μαρτίου και εισήγαγε περιοριστικά μέτρα κλείνοντας σύνορα, αεροδρόμια, σχολεία και εστιατόρια. Οι αρχές άρχισαν τα μέτρα χαλάρωσης στις 4 Μαΐου. Το Κοσσυφοπέδιο έχει καταγράψει 1.263 περιπτώσεις COVID-19, ενώ 31 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους./ibna