Βόρεια Μακεδονία: Επίσκεψη εργασίας του Dimitrov στη Σερβία

Βόρεια Μακεδονία: Επίσκεψη εργασίας του Dimitrov στη Σερβία

Κατόπιν πρόσκλησης του Σέρβου ομολόγου του, Ivica Dacic, ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Nikola Dimitrov θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στη Δημοκρατία της Σερβίας σήμερα.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών, αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη εργασίας που πραγματοποιεί ο Υπουργός Εξωτερικών στο εξωτερικό μετά την έναρξη της πανδημίας και είναι ένδειξη της περαιτέρω ανάπτυξης του διαλόγου και της συνεργασίας μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών.

Στη συνάντηση, οι Υπουργοί αναμένεται να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση στις συνολικές διμερείς σχέσεις και τις ευκαιρίες για βελτίωση της συνεργασίας σε όλους τους τομείς κοινού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην εμβάθυνση της οικονομικής συνεργασίας.

Ταυτόχρονα, θα ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες σχετικά με τον χειρισμό των δύο χωρών στην τρέχουσα πανδημία, καθώς και για τα επερχόμενα μέτρα για τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων υπό το καθεστώς της πανδημίας, σ’ ένα συνολικό πλαίσιο παρόμοιων τάσεων στην περιοχή αλλά και την Ευρώπη.

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν επίσης την περιφερειακή συνεργασία, ως παράγοντα για τη σταθερότητα και την ευημερία της περιοχής των Βαλκανίων, καθώς και για την ατζέντα της ΕΕ εν αναμονή των σημαντικών βημάτων για τη Βόρεια Μακεδονία και τη Σερβία αλλά και ολόκληρη την περιοχή./ibna