Αλβανία: Με 100 εκατ. λεκ κρατικές εγγυήσεις ενισχύει την οικονομία η Κυβέρνηση

Αλβανία: Με 100 εκατ. λεκ κρατικές εγγυήσεις ενισχύει την οικονομία η Κυβέρνηση

Η Αλβανική Κυβέρνηση βοήθησε με 100 εκατομμύρια λεκ κρατική εγγύηση τις επιχειρήσεις φασόν, τον τουρισμό και τις μεταποιητικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με δηλώσεις του Αλβανού Πρωθυπουργού Edi Rama.

Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης, ο Edi Rama είπε ότι η κυβέρνηση βοήθησε όχι μόνο τους υπαλλήλους, αλλά και τις επιχειρήσεις για να πληρώσουν τους υπαλλήλους κατά τη διάρκεια της πανδημικής περιόδου, τονίζοντας ότι «το 2021 θα είναι το έτος της οικονομικής άνθησης».

«Όσον αφορά τις επιχειρήσεις φασόν, όλοι οι εργαζόμενοι που έχουν πληγεί στο χώρο εργασίας τους, έχουν λάβει την επιδότηση των 40 χιλιάδων λεκ. Δώσαμε επίσης στην τουριστική βιομηχανία, στις μεταποιητικές επιχειρήσεις μια κρατική εγγύηση 100 εκατομμυρίων λεκ, όπου όλοι όσοι βρίσκονται σε αυτούς τους τομείς θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν χρήματα από τις τράπεζες ως κεφάλαιο κίνησης. Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος για να έχουν την ευκαιρία να συνεχίσουν να εργάζονται και να διατηρούν τους ανθρώπους στη εργασία που είναι ειδικευμένοι. Σίγουρα θα υπάρχει μια μειονότητα που δεν θα περιλαμβάνεται» τόνισε ο Rama.

«Όσοι θα μείνουν χωρίς δουλειά, ευτυχώς, θα είναι στα χέρια αυτής της κυβέρνησης και δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο», δήλωσε ο Αλβανός Πρωθυπουργός.

«Μέχρι το τέλος της τετράμηνης περιόδου, που κλείνει τον Σεπτέμβριο, δηλαδή το τέλος Αυγούστου-αρχές Σεπτεμβρίου, θα βρισκόμαστε σε μια φάση αντίστασης». Από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο, θα προετοιμάσουμε τον νέο προϋπολογισμό και στη συνέχεια θα δώσουμε μια νέα ώθηση για το επόμενο έτος και θα το κάνουμε καλύτερα από ό, τι πριν από το COVID, τόσο όσον αφορά την ανεργία όσο και άλλες πτυχές», δήλωσε ο πρωθυπουργός Rama./ibna