Σερβία: Καμιά απειλή δεν υπάρχει από τη Σερβία προς το Μαυροβούνιο δήλωσε ο Dacic

Σερβία: Καμιά απειλή δεν υπάρχει από τη Σερβία προς το Μαυροβούνιο δήλωσε ο Dacic

Η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών του Μαυροβουνίου Srđan Darmanović ότι υπάρχουν μηχανισμοί εντός του ΝΑΤΟ που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το Μαυροβούνιο εάν εκτιμηθεί ότι υπάρχει μια ορατή απειλή για την ασφάλεια του Μαυροβουνίου από τη Σερβία, είναι ένας άλλος σαφής δείκτης του πόσο το καθεστώς του Μαυροβουνίου έχει χάσει τον προσανατολισμό του, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της Σερβικής Διπλωματίας Ivica Dacic.

«Εάν κάποιος είχε πει πριν από 30 χρόνια ότι το Μαυροβούνιο θα ζητούσε από το ΝΑΤΟ να επιτεθεί και να βομβαρδίσει τη Σερβία, θα πίστευαν ότι ήταν εντελώς τρελός. Το ΝΑΤΟ δεν είναι αρκετό, περιμένω να καλέσουν τόσο τον Απελευθερωτικό Στρατό του Κοσσυφοπεδίου KLA όσο και τους μουτζαχεντίν, είναι όλοι ιστορικοί σύμμαχοι του λαού του Μαυροβουνίου» επςήμανε σε γραπτή του δήλωση ο Ivica Dacic.

Συνεχίζοντας ο Σέρβος ΥΠΕΞ, δήλωσε ότι «εάν η σημερινή κυβέρνηση του Μαυροβουνίου, ήταν στην εποχή του Njegos, θα έλεγαν ότι είναι εγκληματίας πολέμου και Ηγεμόνας της Μεγάλης Σερβίας.

«Κανένας κίνδυνος δεν σας απειλεί από τη Σερβία, αλλά από τον εαυτό σας και τη στάση σας απέναντι στους Σέρβους πολίτες σας και τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία στο Μαυροβούνιο» επεσήμανε ο επικεφαλής της Σερβικής διπλωματίας και ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Σερβίας./ibna