Τουρκία: Στα 1,4 δισ. δολάρια το ταμειακό έλλειμμα του Υπουργείου Οικονομικών τον Μάιο

Τουρκία: Στα 1,4 δισ. δολάρια το ταμειακό έλλειμμα του Υπουργείου Οικονομικών τον Μάιο

Εξαιρουμένων των πληρωμών τόκων, το κύριο υπόλοιπο του Υπουργείου Οικονομικών σημειώνει έλλειμμα 147 εκατομμυρίων δολαρίων τον περασμένο μήνα

Το ταμειακό ισοζύγιο του Τουρκικού Υπουργείου Οικονομικών τον Μάιο σημείωσε έλλειμμα 9,7 δισεκατομμύρια τουρκικές  λίρες (περίπου 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια), δήλωσε το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών την Παρασκευή.

Τα ταμειακά έσοδα ανήλθαν σε 75,2 δισεκατομμύρια λίρες Τουρκίας (11 δισεκατομμύρια δολάρια) τον προηγούμενο μήνα, σημειώνοντας αύξηση 14,3% από το 2019.

Οι δαπάνες, συμπεριλαμβανομένων της πληρωμής τόκων περίπου στα  9 δισεκατομμυρίων λιρών (1,3 δισεκατομμύρια δολάρια), ανήλθαν στα 85,3 δισεκατομμύρια λίρες (12,5 δισεκατομμύρια δολάρια).

Οι δαπάνες για τόκους ανήλθαν σε 76,2 δισεκατομμύρια λίρες (11,2 δισεκατομμύρια δολάρια), οδηγώντας σε έλλειμμα 1 δισεκατομμυρίου λιρών (147 εκατομμύρια δολάρια) στο πρωτογενές υπόλοιπο.

Το Υπουργείο Οικονομικών έλαβε 300 εκατομμύρια λίρες (44 εκατομμύρια δολάρια) από ιδιωτικοποιήσεις ή έσοδα από κεφάλαια τον Μάιο – συμπεριλαμβανομένων μεταβιβάσεων από την Τουρκική Αρχή Ιδιωτικοποιήσεων, πληρωμές αδειών 4 και 5G και έσοδα από πώληση γης.

Τον περασμένο μήνα, το ταμειακό έλλειμμα ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων αντιπροσώπευε τα έσοδα μετρητών του Υπουργείου Οικονομικών συν την ιδιωτικοποίηση και τα έσοδα κεφαλαίου μείον τις δαπάνες, συμπεριλαμβανομένων των πληρωμών τόκων.

Η συναλλαγματική ισοτιμία δολαρίου ΗΠΑ / τουρκικής λίρας ήταν περίπου 6,82 στα τέλη Μαΐου./ibna