Κοσσυφοπέδιο: Συλλογή υπογραφών για νέες εκλογές ξεκίνησε το Κίνημα Vetëvendosje

Κοσσυφοπέδιο: Συλλογή υπογραφών για νέες εκλογές ξεκίνησε το Κίνημα Vetëvendosje

Το Κίνημα Vetëvendosje αντιτίθεται στον σχηματισμό της νέας Κυβέρνησης του Avdullah Hoti, συλλέγοντας υπογραφές  από τους πολίτες για την διενέργεια νέων εκλογών στο Κοσσυφοπέδιο. Τη δεύτερη μέρα της συλλογής των υπογραφών ανακοινώθηκε από το Κίνημα ότι έχουν συλλεγεί 25 χιλιάδες υπογραφές.

«Οι πολίτες είναι πεπεισμένοι ότι η χώρα χρειάζεται το είδος της κυβέρνησης που έχουν ανάγκη. Στις 6 Οκτωβρίου, τερμάτισαν τη 20χρονη νοοτροπία της διακυβέρνησης με διαφθορά, των εγκλημάτων και της παραβίασης της κυριαρχίας, ενώ κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είμαστε μάρτυρες ότι στο Κοσσυφοπέδιο υπάρχει ελπίδα και ότι μπορεί να κυβερνηθεί με καθαρά χέρια. Η αλλαγή που πραγματοποιήθηκε δεν μπορεί να αντιστραφεί και η μόνη λύση μπροστά μας είναι οι εκλογές», αναφέρει στην ανακοίνωση του στο Facebook το Κίνημα Vetëvendosje.

«Πάνω από 25.000 φυσικές υπογραφές έχουν συλλεχθεί μέσω του εγγράφου της καταγγελίας που ξεκινήσαμε χθες σε ολόκληρη τη Δημοκρατία. Το εξαιρετικό πολιτικό ενδιαφέρον μας δίνει ακόμη περισσότερη βούληση να συνεχίσουμε το έργο που έχουμε δεσμευτεί να κάνουμε και το μονοπάτι που έχουμε ακολουθήσει.»

«Θα ανατρέψουμε τους καταχραστές εξουσίας, ανεξάρτητα από το πόσο δυνατοί και αλαζονικοί αισθάνονται σήμερα» καταλήγει η ανακοίνωση./ibna