Βόρεια Μακεδονία: Νέα απαγόρευση της κυκλοφορίας αποφάσισε η κυβέρνηση

Βόρεια Μακεδονία: Νέα απαγόρευση της κυκλοφορίας αποφάσισε η κυβέρνηση

Ο υπουργός Υγείας Venko Filipce ανακοίνωσε απόψε ότι η κυβέρνηση αποδέχτηκε την πρόταση της Επιτροπής Λοιμωδών Νοσημάτων να επιστρέψει την αυστηρή απαγόρευση κυκλοφορίας σε ορισμένες πόλεις και περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με την ανάλυση της Επιτροπής, σε αρκετές τοποθεσίες της χώρας υπάρχει ταχεία εξάπλωση του ιού λόγω της μαζικής μη συμμόρφωσης με τα μέτρα, στα Σκόπια, στην περιοχή Kumanovo-Lipkovo, στο Tetovo και στο Stip.

Η πρόταση της Επιτροπής ήταν να καθιερωθεί απαγόρευση κυκλοφορίας στα Σκόπια, Stip, Kumanovo με το Lipkovo και το Tetovo από αύριο στις 9 μ.μ. έως τη Δευτέρα το πρωί στις 5 π.μ.(τοπική ώρα).

Σε όλες τις άλλες πόλεις, η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα διαρκέσει από αύριο στις 9 μ.μ. έως τις 5 Ιουνίου στις 5 π.μ., ενώ τις άλλες ημέρες θα ξεκινήσει στις 4 μ.μ. και θα διαρκέσει μέχρι την επόμενη μέρα στις 5 π.μ.

Απαγορεύονται επίσης οι επισκέψεις στο νεκροταφείο εκτός από τις κηδείες.

«Και μετά από εκατό συνεντεύξεις τύπου και χιλιάδες εκκλήσεις, ορισμένοι από τους πολίτες δεν θέλουν να αποδεχτούν την πραγματικότητα. Μόνο όταν αρρωστήσουμε συνειδητοποιούμε πόσο επικίνδυνος είναι ο ιός. Μόνο μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση και με κανέναν άλλο τρόπο. Όλα τα μέτρα μέχρι στιγμής ήταν εξαιρετικά και η στρατηγική απέδωσε αποτελέσματα, όπως αποδεικνύεται από τους δήμους που είναι αρκετά σταθεροί, όπως το Debar όπου δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση. Όλα όσα χρησιμοποιήθηκαν ως στρατηγική στον κόσμο το κάναμε. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να ελέγξουμε τη συμπεριφορά των ανθρώπων. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την επιβάρυνση του συστήματος υγείας», εξήγησε ο Filipce για την απόφαση.

Στη σημερινή συνεδρίαση, η Επιτροπή Λοιμωδών Νοσημάτων ενέκρινε πρόταση για την καθιέρωση απαγόρευσης κυκλοφορίας στα Σκόπια, στο Stip, στο Kumanovo με το Lipkovo και στο Tetovo από αύριο στις 21:00 έως τη Δευτέρα το πρωί στις 05:00.

Επιπροσθέτως εισάγεται η απαγόρευση κυκλοφορίας από αύριο (4 Ιουνίου) στις 9 μ.μ. έως Δευτέρα (8 Ιουνίου) έως 5 π.μ. στα Σκόπια – όλοι οι δήμοι των Σκοπίων, στο Δήμο Kumanovo, στο Δήμο Lipkovo, στο Δήμο Stip, στο Δήμο Tetovo, καθώς και στο Bogovinje, Brvenica, Tearce , Zelino και Jegunovce. Σε όλες τις άλλες πόλεις, η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα διαρκέσει από αύριο (4 Ιουνίου) στις 9 μ.μ. έως μεθαύριο (5 Ιουνίου) έως τις 5 π.μ., ενώ τις άλλες ημέρες θα ξεκινήσει στις 4 μ.μ. και θα διαρκέσει μέχρι την επόμενη μέρα στις 5 π.μ./ibna