Κοσσυφοπέδιο: Ο Hoti παρουσιάζει το πρόγραμμα της κυβέρνησης του

Κοσσυφοπέδιο: Ο Hoti παρουσιάζει το πρόγραμμα της κυβέρνησης του

Ο υποψήφιος Πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Avdullah Hoti, παρουσιάζει τις προτεραιότητες της κυβέρνησης του στο Κοινοβούλιο, ενώ αναμένεται να ακολουθήσει η ψηφοφορία για την  ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του.

Ο Hoti δήλωσε ότι οι δύο πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης του εφόσον λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, θα είναι η καταπολέμηση της πανδημίας του COVID-19 και η οικονομική ανάκαμψη του Κοσσυφοπεδίου.

«Με βάση την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε, οι κύριες προτεραιότητές μας θα είναι: η καταπολέμηση της πανδημίας COVID-19 και η οικονομική ανάκαμψη μετά από αυτήν την πανδημία. Εκτός από αυτές τις προτεραιότητες, η κυβέρνηση θα έχει και άλλες προτεραιότητες που θα είναι η ενίσχυση του κράτους, η αύξηση της απασχόλησης, η ενίσχυση των ανταγωνιστικών δεξιοτήτων», δήλωσε ο Hoti στην ομιλία του.

Ο υποψήφιος για την Πρωθυπουργία είπε επίσης ότι βάσει του Συντάγματος της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου, θα αναληφθούν ευθύνες για την προώθηση της διαδικασίας διαλόγου με τη Σερβία, συμπληρώνοντας ότι σε μια τέτοια διαδικασία θα συνεργαστούν με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και ότι δεν θα επιτρέψουν καμία αλλαγή συνόρων ή ανταλλαγή εδαφών.

Ανέφερε επίσης ότι θα εργαστεί για τη συνεργασία και την ένταξη της αντιπολίτευσης, ειδικά για τη διαδικασία του διαλόγου με τη Σερβία.

Ο Hoti σημείωσε επίσης ότι η νέα κυβέρνηση, εκτός από τις δοκιμές που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής με τη διαδικασία RT PCR στο εργαστήριο Μικροβιολογίας, θα χρησιμοποιήσει επίσης ορολογικές δοκιμές για να επιτρέψει ταχύτερα αποτελέσματα για το Covid-19, προσθέτοντας ότι θα γίνει αποκέντρωση στα κέντρα ελέγχου με ενίσχυση των περιφερειακών ικανοτήτων για την παρακολούθηση της πανδημίας./ibna