Ο Erdogan καλεί Sarraj στην Άγκυρα!

Ο Erdogan καλεί Sarraj στην Άγκυρα!

Τουρκία: «Καμιά υποχώρηση στη Μεσόγειο»

Η Άγκυρα ανεβάζει όλο και περισσότερο τους τόνους στην Ανατολική Μεσόγειο και προβάλλει τις διεκδικήσεις της από την Κύπρο μέχρι και την Λιβύη!

Ο Recep Tayyip Erdogan συγκάλεσε το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας στην Άγκυρα όπου στο κείμενο των αποφάσεων η Τουρκία στέλνει πολλαπλά μηνύματα για την ανατολική Μεσόγειο αλλά και τη Λιβύη.

Στο ανακοινωθέν γίνεται αναφορά πως «εξετάστηκαν όλες οι ενέργειες όλων όσων εργάζονται εναντίον των συμφερόντων της Τουρκίας στη Μεσόγειο. Οι εργασίες μας για την προάσπιση των συμφερόντων μας θα συνεχιστούν στους αιθέρες, στην θάλασσα και στην ξηρά,  χωρίς καμία υποχώρηση».

Το Συμβούλιο Ασφαλείας μετά από συνεδρίαση 3,5 ωρών ανακοίνωσε επίσης πως «θα συνεχιστεί η στήριξη στη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης και θα συνεχιστεί η στρατιωτική συνεργασία. Θα σταθούμε απέναντι στις δυνάμεις που εναντιώνονται στην κυβέρνηση».

Αμέσως μετά την δημοσίευση αυτή, ανακοινώθηκε πως ο εκλεκτός του Erdogan ο πρόεδρος της κυβέρνησης της Λιβύης Fayez Mustafa al-Sarraj θα επισκεφθεί την Άγκυρα για να έχει διαβουλεύσεις με τον πρόεδρο της Τουρκίας./ibna