Σερβία: Δωρεά υγειονομικού υλικού παραδόθηκε από τη Βουλγαρία

Σερβία: Δωρεά υγειονομικού υλικού παραδόθηκε από τη Βουλγαρία

Την Τρίτη, στη Νις, έγινε επίσημη παράδοση ποσότητας ιατρικού εξοπλισμού, η οποία είναι δωρεά από την κυβέρνηση της Βουλγαρίας στη Δημοκρατία της Σερβίας.

Πιο συγκεκριμένα, η δωρεά περιλαμβάνει 300 προστατευτικά ιατρικά σετ (επαναχρησιμοποιήσιμα ρούχα, γείσο και γυαλιά) που δωρίστηκαν σε υγειονομικές μονάδες στα νότια της Σερβίας και στο νοσοκομείο στο Pancevo.

Από 60 σετ δωρίστηκαν στο Κλινικό Κέντρο Nis, στο Κλινικό Κέντρο Vranje και στο Γενικό Νοσοκομείο Pancevo. Από 30 σετ δόθηκαν στο Κλινικό Κέντρο Surdulica, το Γενικό Νοσοκομείο Pirot και το Γενικό Νοσοκομείο Leskovac, ενώ τα κέντρα υγείας στο Babusnica, το Bosilegrad και το Dimitrovgrad έλαβαν από δέκα σετ του παραπάνω εξοπλισμού.

Κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης, ο επικεφαλής της διοικητικής περιοχής της Νις Dragana Sotirovski ο πρέσβης της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας στη Σερβία Radko Blajkov, ο δήμαρχος της Νις Darko Bulatovic και ο αναπληρωτής διευθυντής του Κλινικού Κέντρου της ​​Νις ο Δρ. Vladan Cosic.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, οι ομιλητές τόνισαν τη σημασία της συνεργασίας και της φιλίας μεταξύ των δύο χωρών και της αμοιβαίας υποστήριξης τόσο στην καταπολέμηση της σημερινής πανδημίας όσο και σε άλλους τομείς. Τονίστηκε επίσης η ανεπιφύλακτη υποστήριξη της Βουλγαρίας για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Σερβίας. Το Υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Ivica Tončev./ibna