Ελλάδα: Δεκαετή συνεργασία Gazprom – Μυτιληναίος

Ελλάδα: Δεκαετή συνεργασία Gazprom – Μυτιληναίος

Η Gazprom Export, θυγατρική εταιρεία που ανήκει εξ ολοκλήρου στον ρωσικό γίγαντα φυσικού αερίου Gazprom, και η ελληνική εταιρεία ενέργειας Μυτιληναίος υπέγραψαν μακροπρόθεσμη σύμβαση προμήθειας φυσικού αερίου.

«Η συνεργασία μεταξύ της Gazprom Export και της Μυτιληναίος είναι απόδειξη της ζήτησης για ρωσικό φυσικό αέριο στην ελληνική αγορά και θα βοηθήσει στην περαιτέρω ενίσχυση της αλληλεπίδρασης μεταξύ των χωρών μας στον ενεργειακό τομέα», ανέφερε η Elena Burmistrova γενική διευθύντρια της Gazprom Export, στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Gazprom τη Δευτέρα.

Η συμφωνία θα ισχύει μεταξύ του 2020 και 2030, ωστόσο, ο όγκος του φυσικού αερίου που θα αποσταλεί στην Ελλάδα δεν επιβεβαιώθηκε στη δήλωση.

«Αυτό το μακροπρόθεσμο συμβόλαιο θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της Μυτιληναίος στην αγορά φυσικού αερίου της περιοχής και θα συμβάλει ουσιαστικά στη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας των βιομηχανικών και ενεργειακών περιουσιακών μας στοιχείων», δήλωσε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, Διευθύνων Σύμβουλος της Μυτιληναίος.

Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, η κατανάλωση φυσικού αερίου στην Ελλάδα για το 2018 καταγράφηκε σε περίπου 5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Η συνεργασία μεταξύ της Gazprom Export και της Μυτιληναίος Α.Ε ξεκίνησε το 2017 βάσει βραχυπρόθεσμων συμβάσεων./ibna