Τουρκία: Καταδίκη της απόπειρας εμπρησμού στο τζαμί Koprulu στη Λεμεσό

Τουρκία: Καταδίκη της απόπειρας εμπρησμού στο τζαμί Koprulu στη Λεμεσό

«Καταδικάζουμε τη φρικτή επίθεση στο Τζαμί Koprulu Haci Ibrahim Aga στην ελληνική Κύπρο, επαρχία Λεμεσού», δήλωσε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

«Η ελληνοκυπριακή διοίκηση πρέπει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα σύμφωνα με την ελευθερία της προσευχής και την αγιότητα των χώρων προσευχής, και πρέπει να πιάσει τους δράστες.

«Είναι σαφές ότι η αντι-μουσουλμανική ρητορική και οι ενέργειες δεν θα ωφελήσουν τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού».

«Τέτοιες επιθέσεις δεν στοχεύουν μόνο μουσουλμάνους, αλλά αποτελούν κοινή απειλή για όλη την ανθρωπότητα», προσθέτει η δήλωση.

Ο Fuat Oktay, αντιπρόεδρος της Τουρκίας, κατήγγειλε επίσης την επίθεση.

«Καταδικάζω την επίθεση στο ιστορικό Τζαμί Koprulu στην επαρχία Λεμεσού, στην Ελληνική Κύπρο. Καλώ τις ελληνοκυπριακές αρχές να αναλάβουν ειλικρινή δράση ενάντια σε αυτές τις επιθέσεις και να πιάσουν τους δράστες το συντομότερο δυνατό. Η Τουρκία θα είναι πάντα ενάντια στη βία», έγραψε στο Twitter.

Την Κυριακή τουλάχιστον τρεις βόμβες μολότοφ εκτοξεύτηκαν προς στο Τζαμί Koprulu Haci Ibrahim Aga, ενώ γράφτηκαν συνθήματα στους τοίχους του τζαμιού εναντίον των μεταναστών και των μουσουλμάνων./ibna