Βουλγαρία: Borissov και Vucic επιθεώρησαν σημαντικά έργα κοινού ενδιαφέροντος

Βουλγαρία: Borissov και Vucic επιθεώρησαν σημαντικά έργα κοινού ενδιαφέροντος

Παρά την κρίση του κορωνοϊού, οι εργασίες τόσο στον αυτοκινητόδρομο Europa όσο και στο Balkan Stream» δεν έχουν σταματήσει, δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Boyko Borissov κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης δυο σημαντικών έργων που πραγματοποίησε με τον Σέρβο Πρόεδρο Aleksandar Vucic τη Δευτέρα.

Ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός σημείωσε επίσης την πρόοδο των εργασιών για τη διασύνδεση Αλεξανδρούπολης – Dimitrovgrad, έτσι ώστε να σχηματιστεί ο δακτύλιος Αλεξανδρούπολη – Τουρκία – Balkan Stream επιτρέποντας πλήρη διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας για ολόκληρη την περιοχή, καθώς θα είναι δυνατή η εισαγωγή αερίου από Ρωσία, Αμερική, Κατάρ, Σαουδική Αραβία, Αζερμπαϊτζάν.

Ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας επεσήμανε ότι με την κατασκευή του «Balkan Stream» «θα μπορέσουμε να μεταφέρουμε στη Σερβία όποιο αέριο θέλουν – με διαφάνεια, μπροστά στα μάτια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η επένδυση είναι εξ ολοκλήρου βουλγαρική. Δουλεύουμε με ειλικρίνεια» , σημείωσε ο Borissov.

Από την πλευρά του, ο Σέρβος πρόεδρος είπε ότι ήταν πολύ ευχαριστημένος με αυτό που είδε.

Ελέγξαμε και περιοδεύσαμε δύο έργα που είναι εξαιρετικά σημαντικά τόσο για τη Βουλγαρία όσο και για τη Σερβία. Χάρη στον αυτοκινητόδρομο Europa, οι Βούλγαροι και οι Σέρβοι θα μπορούν να ταξιδέψουν από τη Σόφια στο Βελιγράδι σε τρεις ώρες, είπε.

Δεν είμαι πεπεισμένος ότι οι Βούλγαροι και οι Σέρβοι γνωρίζουν τη σημασία του αγωγού φυσικού αερίου Balkan Stream για τις δύο χώρες μας, συνέχισε ο Vucic, προσθέτοντας ότι είναι εξαιρετικά ικανοποιημένος.

Η Βουλγαρία είναι ο μεγάλος φίλος μας και ο βουλγαρικός λαός είναι αδελφικός. Ο κ. Borissov κατάφερε να ανεβάσει τις σχέσεις μας σε τόσο υψηλό επίπεδο, είπε ο Vucic, προσθέτοντας ότι κανείς στη Σερβία δεν θα έλεγε κακή λέξη για τη Βουλγαρία.

Αργότερα, στο Veliko Tirnovo, οι δύο άνδρες τίμησαν τον Άγιο Σάββα τον Σέρβο στο μοναστήρι των Σαράντα Μαρτύρων στους πρόποδες του φρουρίου Tsarevets.

«Είναι σημαντικό να δούμε ότι ο Άγιος Σάββας ο Σέρβος είναι εξαιρετικά σεβαστός από τους Βούλγαρους», δήλωσε ο Borissov ενώ ο Πρόεδρος της Σερβίας δήλωσε ότι «Ο Άγιος Σάββα είναι ο πιο σημαντικός για τη Σερβία στην ιστορία μας».

«Η ιστορία μας δείχνει ότι υπάρχει ευημερία στην ειρήνη. Σήμερα κατασκευάζουμε αγωγούς φυσικού αερίου, αυτοκινητόδρομους, σιδηροδρόμους, επενδύουμε μαζί και φυσικά αυτό θα οδηγήσει σε περισσότερο τουρισμό» δήλωσε ο Borissov στους δημοσιογράφους./ibna